چالش های ارتقا سواد سلامت روان شهروندان تهرانی

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرنگار مهر، زینب نصیری، صبح دوشنبه در افتتاحیه طرح ارتقای شبکه نیروی انسانی سلامت روان محله محور، که در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد، افزود: شهرداری تهران متولی سلامت روان شهروندان نیست، اما نقش پشتیبان از نهادها و دستگاه هایی را دارد که این خدمات را به شهروندان ارائه می دهند.

وی با اشاره به چالش ها و مشکلاتی که در مسیر ارتقای سطح سلامت روان شهروندان تهرانی وجود دارد، گفت: ما می خواهیم شهر تهران را به شهری آرام، مهربان و دوستدار شهروندان تبدیل کنیم که لازم است در این مسیر به موضوع سلامت روان شهروندان، بیش از پیش توجه شود.

نصیری با اشاره به خلاهایی که در حوزه سلامت روان در شهر تهران وجود دارد، ادامه داد: به رغم همه ظرفیت ها و تلاش هایی که برای ارائه خدمات سلامت روان به شهروندان تهرانی صورت گرفته است، اما متاسفانه خدمات با کیفیت دریافت نمی کنند.

وی با عنوان این مطلب که از ۱۲ سال پیش خانه های سلامت در سطح محلات شهر تهران تشکیل شد که واحدهای مشاوره و روان شناسی در زیر مجموعه آنها فعالیت می کند، گفت: ارائه خدمات مشاوره و روان شناسی به شهروندان در این واحدهای مشاوره و روان شناسی، با چند اشکال اساسی مواجه بوده است.

نصیری افزود: بخش قابل توجهی از این مشاوران و روان شناسان فاقد پروانه از سازمان نظام روان شناسی هستند و خدماتی که ارائه می شود، از استانداردهای لازم برخوردار نیست.

وی گفت: این واحدهای مشاوره و روان شناسی، با سایر بخش های سلامت روان، ارتباط ندارند و یا اینکه این ارتباط، سیستماتیک نیست. 

نصیری با عنوان این مطلب که خیلی از شهروندان با کلینیک های مشاوره و روان شناسی آشنا نیستند، افزود: متاسفانه به دلیل نبود سیستم ارجاع، این مشکل وجود دارد که شهروندان نتوانند از خدمات مشاوره و روان شناسی، به خوبی استفاده کنند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران، گفت: خوشبختانه ظرفیت های خوبی برای روان شناسان و مشاوران در شهر تهران وجود دارد که این خدمات را به شهروندان ارائه بدهند.

وی افزود: تمام مدل هایی که در حوزه سلامت روان طراحی شده است، تا امروز نتوانسته به افزایش سواد سلامت شهروندان به خصوص در بحث خودمراقبتی کمک کند.

137
0 0