به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر مهرام در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده روز دوشنبه در استانداری برگزار شد اظهار داشت: در دانشگاه علوم پزشکی ۶۱ درصد کارکنان را زنان تشکیل میدهند اما باید نگاه ما به حل مشکلات جدی این حوزه باشد تا هزینههای بیشتری به نظام تحمیل نشود.
سالانه ۱۳۰۰ زن دچار سرطان میشوند
وی بیان کرد: سرطان زنان در استان آمار بالایی دارد و حدود یک دهم درصد جمعیت کشور به این بیماری دچار میشود و با توجه به جمعیت یک میلیون و ۳۲۰ هزار نفری استان به طور متوسط سالانه ۱۳۰۰ نفر در استان به سرطان دچار میشوند اما در سال گذشته بیش از ۱۶۰۰ بیمار سرطانی داشتیم که نیمی از آنها زن بودند.
مهرام افزود: به طور متوسط در هر هفته تعداد ۴ نفر به سرطان پستان مبتلا میشوند و ما نیازمند اجرای طرح غربالگری هستیم تا ضمن شناسایی این بیماران بتوانیم برای درمان اقدام کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین یادآور شد: به دلیل محدودیت امکانات خیلی از بیماران شناسایی نمیشوند لذا باید با تأمین اعتبار لازم بتوانیم برای درمان و کنترل این بیماری اقدام کنیم.
مهرام تصریح کرد: متأسفانه زمینه پوکی استخوان در میان بانوان بسیار بالاست و تهیه دستگاه تراکم سنج بیش از ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم دارد که در توان ما نیست.
کودک همسری را جدی بگیریم
وی گفت: تعداد ۷۹ زن باردار بی بضاعت و با ریسک بالا در استان شناسایی شد که میتواند کودکان معلول متولد کنند یا سقط جنین انجام دهند که پیامدهای اجتماعی زیادی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: گاهی اوقات مجلس و دولت تصمیماتی میگیرند که شاید برای بانوان در ظاهر جذاب و خوب باشد اما در نهایت به نفع آنها نیست مانند قانون مرخصی ۹ ماهه و پاس شیر برای زنان که این امر موجب شده بسیاری از کارفرمایان رغبتی در استفاده از بانوان در شرکتهای خود نداشته باشند و مردان را ترجیح دهند.
برخی تصمیمات کشوری به زیان بانوان است / بازنگری در برخی تصمیمات ضروری است
مهرام اظهار داشت: باید در برخی تصمیمات و اصرارهای ملی صورت گرفته بازنگری شود تا آثار روانی و اجتماعی بر روی زنان ما نداشته باشد.
وی بیان کرد: جمعیت کشور رو به پیری است و باید کمک کنیم تا جمعیت جوان بیشتر شود اما گاهی در کنترل جمعیت سخت گیری هایی داریم که تبعات آن برای زنان است برای نمونه زنانی که باروری نمیخواهند اما چون قانونا آن را محدود کرده ایم برخی زنان در مواجه با این مشکل و سقط غیرقانونی دچار افسردگی میشوند و گاهی فرزند معلولی متولد میشود که هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند.
مهرام اظهار امیدواری کرد با لایحه دولت در این زمینه بتوان برخی مشکلات حوزه زنان را کاهش داد و از تحمیل هزینههای سنگین و آسیبهای دیگر اجتماعی جلوگیری کرد.