به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید جمعه پور، روز چهارشنبه در نشست فصلی انجمن پزشکان عمومی که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، با اشاره به سختگیریهای پروتکل تدوین شده مبنی بر درمان وابستگی به مواد افیونی، گفت: از آنجا که این پروتکل مورد انتقاد درمانگران حوزه اعتیاد است برآن شدیم تا با کمک وزارت بهداشت و متخصصان این حوزه و تمام ذی نفعان آن اقدام به اصلاح پروتکل کنیم. با توجه به تغییر نیاز جامعه و گذشت چندین سال از تدوین اولیه پروتکل این امر موضوع جدی تلقی شده و نیازمند توجه است.
وی با تاکید بر نظارت ویژه بر نحوه عملکرد مراکز ترک اعتیاد، ادامه داد: باید جلوی تمام تخلفات گرفته شود. در این زمینه پس از ابلاغ آئین نامه ممنوعیت صدور مجوز تأسیس مرکز ترک اعتیاد جدید، اخیراً در صدد ابلاغ آئین نامهای هستیم تا به موجب آن تمام کسانی که در بستههای بهداشتی و درمانی در حال ارائه خدمت هستند، حق تأسیس یا عضویت در مراکز ترک اعتیاد را نداشته باشند. با ابلاغ این آئین نامه قطعاً شاهد کاهش تخلفات خواهیم بود و میتوانیم جلوی برخی فسادهای موجود را بگیریم.
در ادامه، فرید براتی سده رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، گفت: مراکز درمان اختلالات اعتیاد و مصرف مواد باید به سمت درمانهای پایدار و غیردارویی حرکت کنند. درمانگران کمپهای ترک اعتیاد امروز بر خلاف دوره قبلی وزارت بهداشت که این مراکز را عموماً متخلف میپنداشت، دیگر مورد اتهام واقع نیستند و بهزیستی نیز حمایتهای خود از این مراکز را ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه باید پذیرفت نشت متادون به بازار صورت میگیرد، اظهار کرد: باید پذیرفت این نشت تنها از سوی مراکز ترک اعتیاد نیست و باید به دنبال مراکز نشت داروی دیگر نیز بود. در واقع اگر این مراکز ترک اعتیاد نبودند اوضاع معتادان و اعتیاد در کشور بسیار نگران کنندهتر از اوضاع فعلی میشد پس نمیتوانیم چشم خود را بر اقدامات آنها ببندیم. در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۰۰ مرکز دولتی هستند.
محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، با اشاره به مقرون به صرفه نبودن کار در کمپهای ترک اعتیاد، گفت: این مراکز اصلاً به لحاظ مالی برای گردانندگان آنها مقرون به صرفه نیست و باید اصلاحاتی در میزان تعرفههای آنها صورت گیرد. فشار زیادی بر دوش این مراکز است. ما باید اشتباهات سالهای گذشته خود نظیر یک تعرفه بودن خدمات و درمانهای دارویی را اصلاح کنیم و علاوه بر درمان به تمامی ابعاد زندگی یک معتاد توجه کنیم.
در ادامه، عباس کامیابی رئیس انجمن پزشکان عمومی، حضور نمایندگان درمانگران و انجمن پزشکان عمومی در اصلاح پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی، پیگیری اصلاح نظام توزیع داروی متادون، ممنوعیت صدور مجوز برای تأسیس مراکز ترک اعتیاد برای دستاندرکاران حوزه سلامت، بازنگری در نظام پایش و نظارت بر کمپهای ترک اعتیاد با رویکرد غیر پلیسی، تدوین سازوکاری برای کاهش نشت متادون به بازار آزاد با انجام مطالعاتی در این زمینه، اصلاح تعرفه خدمات درمانگران در این مراکز ثبت، هزینهها و درآمدهای این مراکز برای اصلاح تعرفههای موجود را از موضوعات مهم یاد شده در این نشست عنوان کرد.