به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات و پژوهش های جدیدی که توسط دانشمندان استرالیایی انجام گرفته نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در جلوگیری از ابتلا به دیابت و چاقی تاثیرگذار است.
طبق یافته های این مطالعه، اشعه ماوراءبنفش (UV) روند افزایش وزن را کُند کرده و علائم دیابت از قبیل سطح گلوکز و مقاومت به انسولین را در بدن انسان کاهش می دهد.
محققان با انجام آزمایش بر روی موش ها دریافتند که از فواید اشعه ماوراءبنفش، جذب اکسید نیتریک است که از نور خورشید آزاد می شود. در این آزمایش ها موش ها در هر هفته سه مرتبه در معرض اشعه ماوراءبنفش قرار گرفتند که به نظر می رسد این مدت قرار گرفتن در معرض نور خورشید در حد متوسط بوده، با این حال فواید آن در موش ها نمایان شده بود.
«پرو هارت»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «فواید و مزایای قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید در برابر ابتلا به بیماری های ناشی از آن، بسیار زیاد است. در کل می توان گفت ابتلا به عارضه پوستی ملانوما (نوعی سرطان پوست) که در اثر تابش طولانی مدت نور آفتاب ایجاد می شود، بسیار نادر و کمیاب است.»
همچنین این تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید می تواند راه حل مناسب و آسانی برای کاهش روند چاقی، بهبود سوخت و ساز و متابولیک ضعیف و در نهایت کاهش دیابت باشد.
به گفته محققان، مکمل های ویتامین D و سایر مکمل های داروئی نمی توانند جایگزین مناسبی در برابر نور خورشید طبیعی باشند و اثرات آن را جبران نمی کنند.
یافته های جدید نشان می دهد که قرار گرفتن منظم در معرض نور آفتاب همراه با ورزش و رژیم غذایی سالم، می تواند در جلوگیری از پیشرفت چاقی در کودکان موثر باشد.