هر ایرانی ۱۰.۳ بار در سال با نظام سلامت مواجهه دارد

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حریرچی صبح امروز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه اقدامات خود در حوزه سلامت را در ۵ سطح طبقه بندی می کنیم که مردم بیشتر حوزه درمان را آشنا هستند، اظهار داشت: این ۵ سطح شامل ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی و خدمات طب تسکینی و زندگی قبل از مرگ است.

همه آحاد جامعه باید بتوانند خدمات ۵ گانه حوزه سلامت را دریافت کنند

وی با بیان اینکه ما متعهد شده ایم به پوشش همگانی سلامت، همه جامعه بدون هیچ تبعیض جنسیتی و اقتصادی و مکانی و قومیتی باید بتوانند خدمات ۵ گانه را دریافت کنند، تصریح کرد: هرکسی در حوزه سلامت به اندازه توانش باید هزینه کند و خدمات دریافت کند، اما متاسفانه شرایط اقتصادی باعث شده کسی که در خورد و خوراک صفر است در بخش درمان نتواند چیزی پرداخت کند و خدمات بگیرد.

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فقیر و غنی نباید در حوزه سلامت با هم اختلاف داشته باشند، افزود: هیچ اقدامی نباید بشود مگر اینکه اول فقرا از آن بهره مند شوند.

هر ایرانی ۱۰.۳ بار در سال با نظام سلامت مواجهه دارد

حریرچی با اشاره به اینکه حوزه سلامت در بخش درمان پر مراجعه است. هر ایرانی به طور متوسط ۱۰.۳ بار در سال با نظام سلامت مواجهه دارد و سالانه ایرانی ها ۱۸ میلیون و ۳۵۰ هزار بار مواجهه با نظام سلامت دارند، گفت: هیچ بخش خدماتی این میزان مراجعه را ندارد؛ این در حالیست که ۸.۱۴ درصد از درآمد ناخالص ملی صرف بخش درمان می شود لذا حاکمان باید به حوزه سلامت توجه کنند هم به دلیل کثرت مراجعه هم به دلیل اهمیت اقتصادی آن.

وی با بیان اینکه آنچه در قدم اول از رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان می خواهیم این است که مردم استان سرفراز لرستان قریب به اتفاق خدمات را باید در خود استان بگیرد، حداقل ۸۵ الی ۹۰ درصد خدمات مربوط به سلامت در استان باید به مردم ارائه شود، تصریح کرد: بسیار ناراضی و شرمنده هستیم که یک لر دلاور بیاید خدماتش را در تهران بگیرد. خدمات معمول را هیچ معنی ندارد در استان دیگر دریافت کرد.

درصد جمعیتی از زاگرس نشینان که برای درمان به تهران می آیند بالا است

مدیرکل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه البته یکسری مشکلات فرهنگی است که مردم فکر می کنند اگربیمار برود تهران بهتر درمان می شود، باید حل شود و در عین حال کمبود امکانات هم باید حل شود، افزود: تا همین یکی دو هفته بعد مسئولان بیمه سلامت باید لیست بیماران بیمه شده استان که در خارج استان درمان می شوند را تهیه و بررسی کنند.

حریرچی با اشاره به اینکه درصد جمعیتی که از زاگرس نشینان برای درمان به تهران می آیند بالا است، ادامه داد: در مورد ما مسئولان در روز قیامت بیش از آنکه از کرده ها بپرسند از نکرده های ما می پرسند. همه ما مسئولین شرمندگی برای ماست که کسی به خاطر مسائل مالی نتواند خدمات بگیرد.

وی با بیان اینکه در لرستان پرداختی از جیب مریض بالاتر از دیگر استان ها است، تصریح کرد: افزایش رضایت مردم باید در دستور کار باشد، مردم مورد تکریم قرار بگیرند. خجالت می کشیم تعدادی از پزشکان و پرستاران ما ارتباط چشمی با بیمار برقرار نمی کنند. مردم انتظار دارند با احترام برخورد شود.

دانشگاه علوم پزشکی باید مستقل اما با تعامل با دیگر دستگاه ها کار کند

مدیرکل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نیکبخت رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی لرستان از لرهای غیور کهگیلویه هستند، منت گذاشتند مسئولیت را قبول کردند، فعالیت خوبی هم آقای ساکی رئیس سابق دانشگاه انجام دادند. نزدیک ۶ سالی که بودند دوره موفقی داشتند.

حریرچی با اشاره به اینکه دانشگاه باید شفاف باشد، هرکاری که می شود روشن و شفاف باشد و اینکه کارها بدون تبعیض باشد. لرستان بالاترین نرخ بیکاری دارد، اگر به کار گیری نیرو می شود حتماً باید عادلانه و از طریق آگهی و آزمون باشد، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی باید مستقل اما با تعامل با دیگر دستگاه ها کار کند.

هدف اصلی ما سلامت است و سیاست تا جایی مورد نظر ماست که منجر به سلامت مردم شود

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما سلامت است و سیاست تا جایی مورد نظر ماست که منجر به سلامت مردم شود، ما فراجناحی هستیم اما دهن کجی هم نمی کنیم و همدل هستیم، تصریح کرد: واقعاً غصه داریم خرم آباد با این زیبایی ها و امکاناتش عقب افتاده است. کل لرستان را می گویم. لرستان را باید لرها بسازند. با همدلی باید کار شود. اگر به هم پشت پا بزنیم عقب می رویم.

مدیرکل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۲۰ تا کاندیدای ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان دادند که در هر مورد یکی می گفت خیلی خوب است و ۵ تا می گفتند نه خیلی بد است. خیلی مسئله منفی می گفتند از همدیگر.

حریرچی با اشاره به اینکه ما در یک استان می خواستیم رئیس دانشگاه معرفی کنیم؛ زنگ می زدیم تعریف می کردند و حتی پیشنهاد می دادند برای وزارت خانه، لذا از آن استان یک رئیس دانشگاه برای خود استان، یکی برای مدیریت در وزارت بهداشت و یکی برای ریاست در دانشگاه استان دیگری انتخاب شد، افزود: برخی استان ها هرکی را زنگ می زدیم یک نفر تعریف می کرد و تعداد زیادی می گفتند نه فاجعه است.

136
0 0