جزئیات روند اجرای کنترل فشار خون/ گروه های تحت پوشش

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، شکوه ورعی، در خصوص مجریان، اهداف و زمان اجرای طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون، گفت: وزارت بهداشت، با هدف افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا، همچنین شناسایی افراد با احتمال فشارخون بالا و شروع مراقبت فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا، اقدام به برگزاری بسیج ملی کنترل فشارخون بالا کرد که با مشارکت و تعامل معاونت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور و سایر سازمان‌ها از ۱۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیر ماه اجرا خواهد شد. البته مرحله آموزش و اطلاع رسانی از ۲۸ اردیبهشت تا پایان برنامه و مرحله انجام غربالگری از ۱۷ خرداد لغایت ۱۵ تیر ماه است.

وی درباره اینکه گروه هدف بسیج ملی غربالگری فشارخون چه کسانی هستند، بیان کرد: این طرح تمامی افراد بالای ۳۰ سال که در کشور ساکن هستند، بیماران کلیوی و زنان باردار در همه رده‌های سنی را شامل می‌شود.

ورعی در پاسخ به این پرسش که حوزه درمان دانشگاه برای حمایت از این طرح چه اقداماتی انجام داده است، اظهار کرد: معاونت درمان دانشگاه و به طور خاص مدیریت امور پرستاری دانشگاه با همکاری بیمارستان‌های تحت پوشش، در کنار معاونت بهداشت دانشگاه به عنوان مجری اصلی بسیج ملی غربالگری فشارخون در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به راه اندازی ۳۲ پایگاه فعال در ۱۴ بیمارستان دولتی ،۵ بیمارستان غیردولتی و ۱۰ بیمارستان خصوصی تابعه کرد و خوشبختانه با آموزش‌های داده شده به کارشناسان پرستاری هم در ستاد معاونت درمان و هم در بیمارستان‌ها، آماده‌ایم تا به طور جدی در این طرح ملی مشارکت کنیم. تا کنون دو کارگاه آموزشی مرتبط با این طرح ویژه سوپر وایزرهای آموزش سلامت و کارشناسان پرستاری بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تحت نظارت دانشگاه در سالن اجتماعات معاونت درمان و نیز دانشجویان پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی توسط مدیریت پرستاری دانشگاه برگزار شده است. مسئولیت اجرای این طرح در پایگاه‌های غربالگری فشارخون بیمارستان‌ها بر عهده سوپر وایزرهای آموزش به بیمار است.

وی ادامه داد: نظارت بر پایگاه‌های فعال و مستقر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه، توسط واحد مدیریت امور پرستاری دانشگاه انجام خواهد شد.

ورعی در پاسخ به پرسش دیگری تعداد پرسشگران مشارکت کننده در طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تخت پوشش دانشگاه چگونه است، گفت: تعداد پرسشگران مراکز دولتی، غیر دولتی و خصوصی دانشگاه شامل ۲۰۰ کارشناس پرستاری و ۳۰ دانشجوی پرستاری (ترم ۷ و ۸) است که در نوبت‌های کاری صبح و عصر در پایگاه‌ها جهت پرسشگری حضور خواهند یافت.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره شرایط پرسشگری طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تخت پوشش دانشگاه چگونه است، نیز اظهار کرد: پرسشگران هر مرکز باید در محل‌های تعیین شده قبل از ساعت آغاز کار با کارت شناسایی و با پوشیدن کاور حضور یابند. مصاحبه با خانم‌ها توسط پرسشگران زن و مصاحبه با آقایان توسط پرسشگران مرد است. پرسشگران در ابتدا باید خود را معرفی و قبل از مصاحبه محرمانه بودن اطلاعات را به مراجعه کنندگان یادآوری کنند.

وی درباره نحوه اجرای طرح بسیج ملی فشارخون نیز توضیح داد: در سامانه یکپارچه بهداشت «سیب» نیز یک خدمت به صورت ویژه طراحی شده است که مطابق آن فشار خون هر فرد بالای ۳۰ سال به مراکز درمانی برای دریافت خدمت مراجعه می‌کنند، اندازه‌گیری خواهد شد و در سامانه سیب ثبت می‌شود. موارد آموزشی متناسب با افراد سالم، مشکوک به فشارخون بالا و بیماران مبتلا به فشارخون بالا توسط کادر درمان ارائه می‌شود. افراد مشکوک و بیماران مبتلا به فشارخون به پزشک ارجاع فوری یا غیر فوری می‌شوند. علاوه بر این، یک سامانه نیز برای خود اظهاری افراد به آدرس salamat. gov. ir طراحی شده است که افراد به طور غیر حضوری می‌توانند پرسشنامه الکترونیک و میزان فشارخون خود را ثبت کنند.

ورعی درباره این پرسش که درمان افراد مبتلا به فشار خون بالا در ادامه طرح به چه صورت است؟ بیان کرد: وزارت بهداشت، بعد از اتمام زمان طرح نیز از طریق شماره تلفن همراه و کد ملی افراد، درمان افرادی که نیاز به مراقبت دارند و در طول «بسیج ملی کنترل فشار خون» شناسایی شده‌اند را پیگیری می‌کند. درمان نیز از اصلاح الگوی غذایی افراد تا درمان دارویی را شامل می‌شود. قطعاً همه افراد دچار مشکلات فشار خون نیازمند به دریافت دارو نیستند.

126
0 0