در آستانه حذف بیماری مالاریا قرار داریم

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی مالاریا، اظهار داشت: جمعیت کشور در دهه ۴۰ حدود ۱۵ میلیون نفر بود که ۵ میلیون نفر از آنها به مالاریا مبتلا بودند و به عبارتی از هر ۳ نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا بود و سالانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر بر اثر مالاریا، جان خود را از دست می‌دادند.

وی اضافه کرد: مالاریا که دورانی اولین عامل مرگ مردم ایران بود امروز شرایط متفاوتی دارد و تعداد مرگ ناشی از مالاریا به کمتر از دو مورد در سال کاهش یافته که شگفت انگیز و قابل افتخار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال گذشته در پاکستان ۲ میلیون نفر و در افغانستان ۳۲۰ هزار نفر به مالاریا مبتلا شدند اما ایران توانسته با استفاده از منابع داخلی و البته کمک‌های فنی و تکنیکی سازمان جهانی بهداشت، در آستانه حذف مالاریا قرار گیرد.

رئیسی خاطرنشان کرد: ایران با جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی و بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مرز و همسایگی با کشورهایی که بالاترین میزان مالاریا و سل در جهان را دارند توانسته به این موفقیت‌ها نائل شود. میانگین بیماری سل در دنیا ۱۴۷ در هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالی که این شاخص در پاکستان ۲۷۰، در افغانستان ۱۸۰ و در ایران فقط ۱۴ مورد است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، بیماری‌های غیر واگیر از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی مهمترین عامل مرگ مردم کشور هستند، افزود: درست است که توانسته ایم بسیاری از بیماری‌های واگیر را در کشور کنترل، حذف یا ریشه کن کنیم، اما ویژگی بیماری‌های واگیر این است که با کوچک‌ترین غفلت، همه گیری در سطح کشور خواهیم داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به انتقال محلی ۵۷ مورد مالاریا در سال گذشته، یادآور شد: ایران از معدود کشورهایی است که برنامه حذف مالاریا را در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی خود ادغام کرده و موفقیت‌های چشمگیری نیز به دست آورده است.

164
0 0