به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نعیم امینی فرد، در خصوص وضعیت بهداشتی مناطق سیل زده، اظهارداشت: برخی از اعضای کمیسیون در منطقه حادثه دیده حضور داشته و برخی اعضا نیز به صورت مرتب از وزارت بهداشت و معاونانش پیگیر وضعیت بهداشتی در مناطق سیل زده بودند. طبق گزارشهای میدانی و گزارشهای ارائه شده توسط مسئولین وزارت بهداشت و رئیس اورژانس کشور در جلسه کمیسیون بهداشت، عملکرد وزارت بهداشت و درمان هم از لحاظ اقدامات کنترلی در خصوص شیوع بیماریهای عفونی و هم از جهت خدمات درمانی و امدادرسانی در حادثه اخیر خوب بوده است.
وی با بیان اینکه کارایی پرونده الکترونیک سلامت را در جریان سیلهای اخیر به وضوح مشاهده کردیم، افزود: بر اساس اطلاعات موجود در پرونده الکترونیک سلامتی که در سامانه ملی وزارتخانه وجود داشته، گروههای پر خطر را در مناطق سیل زده شناسایی کردیم تا به صورت فعال و مرتب از وضعیتشان با خبر شویم و خدمات مورد نیازشان را در سریعترین زمان ارائه کنیم.
امینی فرد با تاکید بر اینکه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و اورژانس به واسطه همکاریهای بین بخشی اقدامات بسیار خوبی برای پیشگیری و جلوگیری از بیماریهای منتقله از راه آب انجام دادهاند، تصریح کرد: گزارشهایی از نارسایی سیستم فاضلاب شهرهای استان خوزستان و لرستان به دست ما رسیده است، این موضوع باید هرچه سریعتر مرتفع شود در غیر صورت احتمال شیوع بیماریهای گوارشی و عفونی را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: احشام و پرندگانی که در اثر سیل نابود شدهاند، میتوانند منبع بیماریهای عفونی مانند سالک باشند، همچنین ممکن است باعث شیوع پشههای ناقل بیماری مانند پشههای هانوفر شوند که البته معاون بهداشتی وزارت بهداشت به این موضوع نظر داشته، اما کنترل کامل و غلبه بر آن نیارمند همکاریهای بین بخشی و فراتر از وظایف وزارت بهداشت است.
امینی فرد با بیان اینکه اورژانس هوایی کارایی خودش را در این حوادث به خوبی نشان داد، افزود: با توجه به اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور بلاخیز جهان است، باید تشکیلاتمان نیز متناسب با حادثهخیز بودن کشورمان، تکامل پیدا کند. متأسفانه امکاناتمان در حال حاضر به حد کافی نیست و وقتی یک سوم کشور درگیر مسئله سیل میشوند دچار کمبود امکانات میشویم. البته باید سیاستگذاریهایمان را در خصوص مدیریت بحران نیز تغییر دهیم و متناسب با مشکلاتمان کنیم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر به طور کامل نابود شدهاست، خاطر نشان کرد: بسیاری از زیرساختهای وزارت بهداشت به خصوص خانههای بهداشت و مراکز بهداشت و درمان شهری و روستایی در سیل اخیر آسیب دیدهاند که حتماً باید تدبیر مناسبی به لحاظ تأمین منابع بودجهای جهت بازسازی این مراکز در نظر گرفته شود.