به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا آقا رسولی، در آستانه برگزاری هفدهمین همایش گفتار درمانی ایران، گفت: هدف از برگزاری این همایش تبادل اطلاعات علمی به روز در زمینه آسیب شناسی، ارزیابی و درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع میباشد و از آنجایی که زبان وابسته به فرهنگ است، تاکید برارائه پژوهشهایی است که برروی زبانهای بومی موجود در کشور انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت در این همایش برای آسیب شناسان گفتار زبان بسیار حائز اهمیت است، افزود: از آنجایی که رویکرد این همایش مبتنی بر «درمان تیمی و تعاملات بین رشته ای» است پنل هایی با حضور متخصصین دیگر رشتههای توانبخشی (کاردرمانی، شنوایی شناسی، فیزیوتراپی)، متخصصین گروه پزشکی (مغز و اعصاب، روانپزشکی اطفال، جراحی ترمیمی، طب فیزیکی و توانبخشی)، گروه روانشناسی (کودکان، کودکان استثنایی، روانشناسی سلامت)، علوم اعصاب، علوم ارتباطات، در نظر گرفته شده است که میتواند مورد استفاده دانش آموختگان رشتههای فوق به خصوص در عرصه بالین قرار بگیرد.
آقارسولی با اشاره به اینکه این همایش از ۱۱ الی ۱۳ اردیبهشت ۹۸ در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار میشود، خاطر نشان کرد: رشته گفتار درمانی در سال ۱۳۵۲ تأسیس و در حال حاضر در ۱۲ دانشگاه دانشجوی کارشناسی، در ۵ دانشگاه دانشجوی کارشناسی ارشد و در سه دانشگاه دانشجوی دوره دکترا آموزش داده میشوند.
مسئول کمیته آموزش انجمن علمی گفتار درمانی ایران، عنوان کرد: شناسایی به هنگام اختلالات ارتباطی، زبانی، گفتاری و بلع در کودکان میتواند از بروز مشکلات بعدی در زمینههای رفتاری، تحصیلی، شغلی و اجتماعی پیشگیری و در بزرگسالان و سالمندان سبب بهبود کیفیت زندگی آنها شود. بنابراین ارجاع به موقع فرد دارای اختلال به مراکز گفتاردرمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه با توجه به آموزش همگانی و آگاهیهایی که در سطح جامعه به وجود آمده است، اکنون نسبت به گذشته ارجاع به موقع به گفتاردرمانی به مراتب بیشتر شده است. با توجه به اینکه دسترسی به مراکز گفتاردرمانی برای همه میسر و آسان نیست، تصمیم گرفته شد در این همایش مبحث توانبخشی از راه دور( telerehabilitation) در نظر گرفته شود تا در آینده نزدیک بتوانیم با برنامه ریزی مناسب افراد نیازمند به خدمات گفتاردرمانی را تحت پوشش قرار دهیم.