به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
حسینعلی رفایی رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر توضیحاتی پیرامون آمار زنان باردار مناطق سیل زده استان لرستان و نحوه رسیدگی به آنها بیان کرد.
وی در ابتدا با اشاره اینکه جلسهای برای هماهنگی با مسئول بهداشت و درمان ارتش - دکتر سرهنگ پاسدار علی حسینی- در محل دفتر بهداری سپاه برگزار شد، آماری از زنان باردار منطقه ارائه داد و گفت: در ابتدای این جلسه نماینده بهداشت و درمان آمار زنان بارداری که در فروردین ماه سال ۹۸ زمان زایمان آنهاست، ارائه داد و این عدد را ۴۰۰ نفر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ نفر آنها زایمانشان انجام شده بود. تعدادی از زنان باردار نیز از طریق بالگردهای امداد بعد از سیل اعزام شده بودند که زایمان آنها نیز صورت گرفته بود.
رفایی افزود: در این جلسه آمار زنان باردار پر خطر و زنان بارداری که نزدیک زایمان قرار دارند نیز ارائه شد تا بدانیم اگر به زنان باردار پر خطر دسترسی کافی نیست، با بهورز منطقه و مراکز بهداشتی درمانی منطقه هماهنگیهای لازم را انجام دهیم و آنها را به مراکز امن و مراکزی که محل زایمان است، انتقال دهیم.
مسئول اورژانس استان لرستان در پاسخ به این سوال که آیا در روستاهای دورافتاده سیل زده اگر زن بارداری یکی دو روز زودتر از زمان زایمان خود از طریق شماره ۱۱۵ مورد را اطلاع دهد، مورد رسیدگی سریع قرار میگیرد، بیان کرد: بله ما در محل مرکز اورژانس یک ماما مستقر کرده ایم که پیگیر زنان باردار و کودکان زیر ۵ سال است و هر زمان که تماسی با ۱۱۵ گرفته شود و اعلام کنند بیمار مادر باردار دارای مشکل است، وی یادداشت و آن مورد را پیگیری میکند و زمانی که تأکید کنند مادر باردار جز زایمانهای های پر خطر قرار میگیرد، یا از طریق زمینی و یا آمبولانس و یا در صورت نیاز با بالگرد هوایی مادر به مرکز زایمان منتقل میشود.