به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرنگار مهر، چمگیر ابراهیمی ظهر چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی نیاز غذایی جامعه را تامین می کند و اهمیت غذایی بالایی دارد، اظهار داشت: به خاطر نیاز غذایی جامعه در مقطع زمانی استفاده از کودهای شیمیایی یا سموم شیمیایی یک بحث کاملا پررنگ بود.
وی با بیان اینکه در مقطع زمانی دیگری به دلیل چالش هایی که برای حوزه محیط زیست و سلامت انسان ایجاد کرد در استفاده از سموم و کودهای شیمیایی بازنگری صورت گرفت، گفت: در حال حاضر شاهد کاهش در استفاده از سموم و کودهای شیمیایی هستیم.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه با تاکید بر اینکه در یک مقطع زمانی در استان بحث مبارزه با سن غلات موضوع مهمی بود، بیان داشت: سن غلات یکی از آفت های مهم غلات ما به خصوص گندم بود.
ابراهیمی با بیان اینکه تمام هزینه های مبارزه با سن غلات در آن مقطع زمانی توسط دولت پرداخت می شد، تصریح کرد: این امر موجب می شد که شاهد مصرف بی رویه سموم در حوزه کشاورزی باشیم و چالش های زیست محیطی و سلامتی را برای انسان ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این امر به مردم واگذار شده است، بیان داشت: خرید سموم توسط خود مردم صورت می گیرد و این امر موجب شده که مصرف سموم در سطح کشور کاهش پیدا کند.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: همچنین علاوه بر بحث استفاده از سموم، فعالیت بیولوژیک و مبارزه ترکیبی در دستور کار قرار گرفت که تا حدود زیادی به کاهش میزان مصرف سموم کمک کرد.
ابراهیمی، عنوان کرد: برنامه ارتقا هشت محصول کشاورزی در استان در دستور کار قرار گرفته که به طور معمول استفاده از سموم در این محصولات زیاد است.
وی، تاکید کرد: برای عملیاتی شدن این برنامه نیازمند به امکانات و اعتبارات لازم هستیم.