به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
حمید مقیمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب که حوزه کالاهای آرایشی و بهداشتی متکی به واردات است، اظهارداشت: بررسی ها نشان می دهد، تا ۵۰ درصد نیاز بازار داخلی فرآورده های آرایشی و بهداشتی کشور متکی به واردات است.
وی با تاکید بر این موضوع که میزان محصولات داخلی به اندازه ای نیست که نیاز کشور را تامین کند، تصریح کرد: بستن راه واردات نمی تواند گره ای از مشکلات حوزه فرآورده های آرایشی و بهداشتی را باز کند و تنها باعث افزایش محصولات قاچاق و تقلبی در بازار داخلی خواهد شد.
مقیمی با اشاره به ماه های پایانی سال و فرصت اندک ثبت سفارش محصولات مورد نیاز مردم، افزود: به نظر می رسد بسته شدن ثبت سفارشات توسط وزارت صمت، نه تنها کمکی به تولید داخل نخواهد کرد، بلکه باعث خواهد شد کمبودهای بازار داخلی ، آسیب رسان شود. زیرا، عده ای در صدد ناکارآمد نشان دادن دولت در تامین کالاهای مورد نیاز مردم هستند.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده های آرایشی و بهداشتی ایران، با عنوان این مطلب که سازمان غذا و دارو بازار این محصولات را رصد می کند، گفت: درخواست ما از وزارت صمت، این است که مسیر ثبت سفارش را باز کند و اجازه بدهد که محصولات مورد نیاز مردم وارد شود.
مقیمی با انتقاد از اینکه یک ماه است وزارت صمت ثبت سفارش کالا را بسته است، افزود: ما عنوان کرده ایم که حاضریم بدون انتقال ارز، محصولات خود را وارد کنیم، اما متاسفانه این اجازه را به ما نمی دهند.
وی با اشاره به دپو شدن کالاهایی که در گمرک مانده است، ادامه داد: به خاطر بسته شدن ثبت سفارش، کالاهایی که وارد کرده ایم، در گمرک مانده است. در حالی که واردات محصولاتی که در داخل به اندازه نیاز بازار تولید نمی شود، نه تنها آسیب رسان به اقتصاد کشور نیست، بلکه می تواند منجر به ارتقای کیفیت تولید داخل شود.
مقیمی با عنوان این مطلب که در زمینه فرآورده های آرایشی و بهداشتی نیاز داریم کیفیت تولیدات داخلی را بالا ببریم، افزود: متاسفانه خود تحریمی، معیشت و اشتغال حداقل ۲۰ هزار نفر که به طور مستقیم در این حوزه فعالیت دارند و ۵۰ هزار نفر که غیر مستقیم فعال هستند را تهدید می کند.
وی، یکی از تبعات بسته شدن مسیر واردات کالاهای آرایشی و بهداشتی را، افزایش قاچاق این محصولات عنوان کرد و گفت: ۹۹ درصد کالاهای آرایشی و بهداشتی که به صورت قاچاق در بازار داخلی وجود دارد، تقلبی است و این مسئله سلامت مردم را تهدید می کند.
مقیمی با بیان این مطلب که حداقل دو ماه زمان لازم است تا مسیر سفارش و ورود کالا به کشور فراهم شود، افزود: فرصت زیادی تا پایان سال نداریم و در حال حاضر بازار فرآورده های آرایشی و بهداشتی در داخل با کمبودهایی مواجه است و همین مسئله، وزارت صمت را مجاب می کند تا زودتر نسبت به قبول ثبت سفارش اقدام کند.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده های آرایشی و بهداشتی ایران، با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما هیچ گونه انتقال ارز برای واردات انجام نمی دهیم، گفت: ما بر اساس روش اعتباری، شرکت های خارجی را مجاب کرده ایم که وارد مبادله با ما شوند و از همین رو، قرار نیست ارز انتقال دهیم.