به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرنگار مهر، پیرحسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس کشور در دومین همایش یادبود جان باختگان حوادث رانندگی در سالن الغدیر دانشگاه علوم انتظامی امین به قربانی شدن کودکان در حوادث رانندگی پرداخت و اظهار داشت: ما با دو مدل قربانی کودک در حوادث ترافیکی مواجه هستیم.
سرپرست سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: گروه اول کودکانی هستند که به طور مستقیم و ناخودآگاه دچار حادثه و عارضه شده و یا جان خود را از دست دادهاند و خودشان هیچ گناه و تقصیری نداشتهاند.
وی گفت: در رنج سنی ۱۵ تا ۱۷ سال اولین علت مرگ را حوادث رانندگی به خود اختصاص داده؛ سومین علت مرگ ۱۰ تا ۱۴ سالهها و چهارمین علت مرگ ۵ تا ۹ سالهها حوادث رانندگی است.
این مقام ارشد اورژانس تصریح کرد:دسته دوم کودکانی هستند که به طور غیرمستیم قربانی شدند، یعنی پدر یا مادر، یا خواهر یا برادر، یا دوست یا همبازی خود را در اثر تصادف از دست دادهاند که تا مدتها و برخی تا آخر عمر دچار مشکل خواهند شد.
کولیوند افزود: بعد از دست دادن سرپرست خانوار در تصادف،کودک دچار نوساناتی در زندگی میشود.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با تائید بر این مطلب که چه کودکان دسته اول و چه دسته دوم هیج کدام در تصادفات رانندگی تقصیری نداشتهاند، اظهار امیدواری کرد که بتوان با پیشگیری و آموزش از ایجاد حوادث جلوگیری کرد.
کولیوند تصریح کرد: تعداد زیادی از کودکان نیز در حوادث مصدوم و مجروم میشوند؛ برای برخی نیز عوارض تصادف تا آخر عمر باقی مانده و زندگی و رشدشان را تحت الشعاع قرار میدهد و تا آخر عمر نیاز به خدمات حمایتی و توانبخشی دارند.
وی با تاکید بر این مطلب که باید با ارتقاء آموزش و فرهنگسازی از قربانی شدن و مصدومیتها بکاهیم، گفت: به دنبال مصدومیت افراد در حوادث رانندگی جدا از مسائل اقتصادی، روانی و اجتماعی، خانواده نیز تحت الشعاع قرار میگیرد.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با اعلام این مطلب که باید به اعمال قانون و مقررات بها دهیم و خدمات در حوزه درمان را توسعه دهیم، به جان باختگان ۷ هزار نفر از ابتدای امسال در حوادث رانندگی پرداخت و گفت: تعداد زیادی نیز مصدوم شدند که باید همه با هم با همت و تلاش و پیشگیری و آموزش و کار جهادی تلاش کنیم تا از حوادث رانندگی بکاهیم.