موج چهارم کرونا نمایان شد/ کادر درمان رمق ندارد

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: آغاز سفرها و مسافرت‌های غیر ضرور برخی از هموطنان به نقاط خوش آب و هوا در فصل زمستان، آن هم بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نگرانی‌ها را نسبت به بروز موج چهارم کرونا در کشور، شدت بخشیده است. به طوری که علاوه بر وزیر و معاونان وزارت بهداشت، سایر دست اندر کاران ستاد ملی مقابله با کرونا، نسبت به بروز بحران کرونا در موج چهارم، هشدار بدهند.

حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، ضمن اشاره به وضعیت کرونا در استان مازندران، گفت: عدم اجرای صحیح محدودیت‌های تردد و مجوزهای جابجایی، سفرهای غیر ضروری و همچنین تراکم جمعیت و نزدیکی شهرها در استان، باعث شعله ور شدن اپیدمی در مازندران شده است.

وی با تاکید بر تأثیر جدی سفر بر شعله‌ور شدن اپیدمی، افزود: سفرها و به خصوص سفرهای غیرضروری الگوی اپیدمی در جوامع را بر هم زده و جابجایی‌های جمعیتی ناشی از سفر، وخامت ناشی از آن را تشدید می‌کند، متأسفانه این اتفاق در مازندران رخ داده و بسیار نگران کننده است؛ به گونه‌ای که حدود یک پنجم کل فوتی‌های ناشی از کرونا طی چند روز گذشته تنها مربوط به مازندران بوده است.

سوری، پرهیز از سفرهای غیرضروری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها، رفتارهای کنترل شده از سوی مردم و پیشگیری از اعمال سیاست‌های شتابزده در بازگشت به شرایط عادی را در بهبود شرایط مازندران مؤثر دانست و گفت: در روند کنترل اپیدمی مسئله طغیان اپیدمی یعنی افزایش ناگهانی بار بیماری در یک منطقه جغرافیایی محدود اهمیت به سزایی دارد، مانند اتفاقی که در مازندران رخ داده و باید به سرعت توسط تیم‌های واکنش سریع کنترل شود. این در حالی است که متأسفانه تعداد شهرهای قرمز این استان بیشتر شده و این مسئله به این معنا است که طغیان به جای کنترل گسترش پیدا کرده است.

سوری، طغیان اپیدمی در مازندران به علت جهش ویروس را نادرست خواند و گفت: اگرچه توجه و رصد جهش‌های ویروس مسئله مهمی است، ولی در حال حاضر بحث جهش ویروس شاخص مهمی در وضعیت اپیدمی در داخل کشور و منطقه مازندران محسوب نمی‌شود.

اگرچه توجه و رصد جهش‌های ویروس مسئله مهمی است، ولی در حال حاضر بحث جهش ویروس شاخص مهمی در وضعیت اپیدمی در داخل کشور و منطقه مازندران محسوب نمی‌شود

در حالی که وارد دومین ماه از فصل زمستان شده‌ایم، به نظر می‌رسد با توجه به حجم زیاد مسافرت‌هایی که آغاز شده است، می‌بایست برای سه هفته آینده، منتظر تغییر رنگ شهرهای کرونایی بود. این موضوع را، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، مورد اشاره قرار داده و عنوان داشته است که شرایط شکننده تهران در این ایام می‌تواند خطرناک و نگران کننده باشد.

وی با عنوان این مطلب که طبقه بندی شهرها بر اساس رنگ‌ها کاملاً قراردادی است و به سرعت می‌تواند تغییر کند، گفت: آنچه در سطح شهر مشاهده می‌شود حاکی از آن است که با تقلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی رو به رو هستیم و در مکان‌هایی که در روزهای اخیر تجمعاتی شکل گرفته فاصله گذاری اجتماعی کاملاً مختل شده است.

زالی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تأثیرگذار باشد، میزان رعایت آن باید به بالای ۹۰ درصد افزایش یابد و تنزل این شاخص‌ها یک زنگ خطر جدی برای امواج بعدی تلقی می‌شود.

اخبار و گزارش‌های مربوط به سفر برخی از هموطنان به جزایر قشم و کیش، بر شدت نگرانی‌ها افزوده است. به طوری که در روزهای گذشته شاهد خیل انبوه مسافران ورودی به این دو جزیره بوده‌ایم.

مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی در جزیره کیش، حضور بی سابقه مسافران در این جزیره را تأیید کرد و گفت: سابقه نداشته در این ایام سال با چنین شلوغی مواجه باشیم.

وی با عنوان این مطلب که وقت استراحت نداریم، افزود: پرسنل آژانس در دو شیفت به شدت مشغول کار هستند و اصلاً فرصت استراحت نداریم. البته ما از این شرایط برای خودمان ناراحت نیستیم، اما اینکه چرا هموطنان به فکر رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیستند، جای تعجب دارد.

پرسنل آژانس در دو شیفت به شدت مشغول کار هستند و اصلاً فرصت استراحت نداریم. البته ما از این شرایط برای خودمان ناراحت نیستیم، اما اینکه چرا هموطنان به فکر رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیستند، جای تعجب دارد

شنبه گذشته و در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد، از اینکه برخی از هموطنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بس اعتنا شده و دست به مسافرت و تجمع می‌زنند، به شدت دلخور و گلایه مند بود.

وی در واکنش به عدم ممنوعیت سفر به استان‌های جنوبی کشور، گفت: درست است که برای وضعیت زرد در کشور اعمال محدودیت تعریف نکرده ایم اما همین افرادی که وارد جزیره قشم شده اند از آن دسته افرادی هستند که به هر بهانه اقدام به هنجارشکنی کرده و مهمانی و دورهمی راه می‌اندازند اینجاست که طبق تجربه باید از زور و فشار برای اعمال محدودیت‌ها استفاده کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ایجاد هر موج بیماری مساوی با ۱۰ هزار نفر مرگ بیشتر است، افزود: از وزارت کشور خواسته‌ایم تا دوباره اعمال محدودیت‌های شدیدتر برقرار گردد.

این هشدارها و گلایه‌ها در حالی مطرح می‌شود که نباید از وضعیت بیمارستان‌ها و کادر درمان غافل شویم. زیرا، یک سال است که نیروهای بهداشتی و درمانی و به طور کلی، مدافعان سلامت، سخت مشغول خدمت هستند و دیگر توان روزها و ماه‌های گذشته را ندارند. ضمن اینکه، وزیر بهداشت نیز نسبت به آماده نبودن زیرساخت‌های نظام سلامت کشور برای مقابله با موج چهارم کرونا هشدار داده و گفته است که نباید نسبت به بی رمق شدن کادر درمان بی اعتنا بود.

سعید نمکی ضمن ابراز نگرانی از اینکه شاهد موارد جدیدی از بیماران سرپایی هستیم، افزود: هر گونه ساده انگاری در بین مردم و مسئولین می‌تواند خطرناک باشد و اگر موج چهارم بیاید، ما را به شدت گرفتار می‌کند چون زیرساخت‌های کشور توان مقابله با موج چهارم را نخواهد داشت.

وزیر بهداشت تاکید کرد: به شدت نگران خیز جدید بیماری و شروع موج چهارم با ارتفاعی به مراتب بیشتر از امواج قبلی هستیم.

به شدت نگران خیز جدید بیماری و شروع موج چهارم با ارتفاعی به مراتب بیشتر از امواج قبلی هستیم

آنچه مسلم است، هر گونه سیاست گذاری بدون توجه کافی می‌تواند همه دستاوردهای حاصل شده را بر باد دهد و هزینه هنگفتی به جان و مال جامعه تحمیل کند. از همین رو، نباید خیلی خوش بینانه در مورد اپیدمی کرونا صحبت کنیم، البته با گذشت چند هفته دیگر، راحت‌تر می‌توان درباره چگونگی وضع این اپیدمی سخن گفت.

حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹، با تاکید بر اینکه هنوز اپیدمی کرونا در کشور کنترل نشده و شرایط شکننده است، گفت: در ابتدای آذر ۹۹، ۱۵۰ شهر را برای دو هفته قفل کردیم و خسارت زیادی وارد شد. چند بار می‌توانیم دو هفته تعطیل کنیم. برخی از مدیران ما دچار توهم دانایی هستند و فکر می‌کنند در همه زمینه‌ها می‌توانند اظهار نظر کنند.

در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، سفرهای هموطنان در چنین شرایطی را به خصوص به مناطق شمالی کشور، یک فاجعه خواند و گفت: ما نباید به خاطر راحتی خودمان، دیگران را در تنگنا و فشار قرار دهیم. کادر درمان ما یک سال سخت را با همه مشکلات و کمبودها، پشت سر گذاشته‌اند و دیگر توان و رمق روزهای گذشته را ندارند. بنابراین، اگر می‌خواهیم با فراغ بال و آسودگی خاطر وارد سال جدید شویم، باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، جدی تر باشیم.

اگر قرار باشد عادی انگاری کنیم، حتماً شرایط دوباره بدتر خواهد شد و این بار به راحتی نخواهیم توانست بر وضعیت به وجود آمده غلبه کنیم. زیرا، بیمارستان‌ها و کادر درمان ما، مشکلات خودشان را دارند و انتظار بیهوده‌ای است که توقع داشته باشیم وقتی خودمان باعث بیماری خودمان می‌شویم، بهترین خدمات را دریافت کنیم.

131
0 0