به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، «کرونا مثبت ۲» روز شنبه ۱۱ مرداد ۹۹ به صورت زنده در برنامه «تهران بیست» شبکه ۵ سیما روی آنتن خواهد رفت.
این جلسه با حضور علی رضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران و همچنین حمید ایزدبخش پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)برگزار خواهد شد.
همهگیری کووید ۱۹ به صورت رسمی از اسفند ۹۸ در کشور اعلام شد اما برخی شواهد بر وجود آن حداقل از ابتدای بهمن دلالت دارند. در این مدت محدود، این ویروس ناشناخته مرزهای سلامت را جابهجا کرد. هیچ زمانی در کشور به این میزان دانشمندان و پژوهشگران مختلف به مقوله سلامت بهمنزله یک موضوع اجتماعی نپرداخته بودند.
پاندمی کووید ۱۹ درواقع به همه گوشزد کرد که سلامت موضوعی اجتماعی است؛ هرچند یک بُعد جدی آن مباحث مرتبط با پزشکی میباشد. به ما نشان داد همانقدر که تخصصهایی مانند ایمنیشناسی، شیوع شناسی، تخصصهای داخلی و عفونی در مدیریت بحران کرونا مهم هستند، نگرشهای سیاستگذاری، جامعهشناختی، اقتصادی، ارتباطات و...، نیز مهم و اثرگذارند. این ویروس دوباره به همه یادآوری کرد، پزشکی به تنهایی نمیتواند سلامت مردم را تأمین کند و لاجرم باید تخصصها و اندیشههای مختلف دستبهدست هم بدهند.
مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) نیز از شروع پاندمی کرونا سعی کرد در این بحران نقشآفرینی کرده و ساده از کنار این مسئله عمومی عبور نکند. فعالیتها و اقدامات مختلف و متعددی تعریف و در قالبها و با مخاطبان مختلف عرضه گشتند؛ از جمله این اقدامات تولیدات چندرسانهای، ارائه تحلیلها و گزارشهای خبرگانی و سیاستی، برگزاری سلسله نشستهای تأملات کرونایی میباشند. یکی از این اقدامات در این مدت عرضه «کرونا مثبت» است که حال شاهد انتشار شماره دوم آن هستیم.
پژوهشگران مرکز رشد تلاش داشتند تا با نوشتههای متنوع خود، زندگی جدید با این ویروس را موردبررسی، تحلیل و ارزیابی قرار داده و بعضاً به تجویز نسخه و راهکار بپردازند. تعداد این تکنگاشتها بیست عدد و در چهار بخش الهیات کرونا، اجتماعات کرونا، اقتصاد کرونا و واقعیت کرونا، تنظیم گردیده است.
در بخش اول، نگاهی جدید به کرونا تصویر گشته و در آن نویسندگان رویکردی را عرضه کردهاند که دلالتهای کاربردی و اجرایی نیز به دنبال دارد. در مدیریت پاندمی کرونا، ابعادی به جد موردتوجه قرار گرفت و از ابعادی غفلت شد. این بخش میتواند بخشی از این نقیصه را پوشش دهد. توجه این مؤلفههای کمتر شناختهشده میتواند، بعد اسلامی ایرانی مدیریت در بحران را بر ما روشنتر کند.
در «اجتماعات کرونا»، برخی زمینههای اجتماعی و فرهنگی تحلیل و بررسی شدهاند. پرداختن به دولت بهعنوان یکی از مهمترین نهاد اجتماعی و بررسی آن، بررسی نهاد امامت جمعه از منظری خاص، ارائه مدخلهایی کاربردی در زمینه مدیریت کرونا مانند نگاه بازاریابی و توجه جدی به تابآوری ملی ازجمله محورهای این بخش میباشد. علاوه بر این، از منظری فرهنگی نیز به کرونا در این بخش پرداخته شده است؛ به طور خاص بررسی افکار عمومی و ارزیابی کلی از مدیریت آن در بحران کرونا و همچنین ارائه نگاه عمیقترِ فرهنگی دستاوردی است که با خواندن این بخش حاصل خواهد شد.
پژوهشگران مرکز رشد در موضوعات «اقتصادی کرونا» اشتغال، عرصههای جدید و نوآورانه و همچنین تحریم را دستمایه نقد و بررسی خود قرار دادهاند. با توجه به رقابت همزمان سلامت عمومی و اقتصاد عمومی در بحران کرونا و بروز چالشهای جدی در مدت بروز این پاندمی، مطالعه این بخش میتواند علاوه بر بازبینی نقاط قوت و ضعف عملکردی جمهوری اسلامی ایران در بحران کرونا، عرصههای جدیدی را نیز بر روی ما بگشاید.