به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
پرهام پارسانژاد، در گفتگوی اینستاگرامی با خبرنگار مهر، پیرامون وضعیت فیزیوتراپی بیماران کرونایی، توضیحاتی ارائه داد و افزود: یکی از گروه هایی که در ایام کرونا به شدت درگیر بیماران بستری می شوند، فیزیوتراپیست ها هستند.
وی با اشاره به عارضه های گوناگونی که بیمار کرونایی را درگیر می کند، گفت: یکی از مهم ترین عوارض کرونا، عارضه تنفسی است که باعث می شود تنفس بیماران دشوار شود.
پارسانژاد با تاکید بر اهمیت خدمات فیزیوتراپیست ها به بیماران کرونایی در بخش های مراقبت های ویژه، تصریح کرد: در پنج ماه گذشته، فیزیوتراپیست ها در بخش های ویژه نزدیک تر از هر شخص دیگری به بیماران کرونایی بودند.
وی با اشاره به ابتلای ۴۰ نفر از همکاران فیزیوتراپیست و فوت یک فیزیوتراپیست بر اثر کرونا ، گفت: واقعیت این است که فیزیوتراپی در عرصه هاس مختلف نظام سلامت، نقش مهمی دارد که مغفول مانده است.
نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: بیماران کرونایی با بیماری های زمینه ای، بیشتر به خدمات فیزیوتراپی نیاز دارند.
وی افزود: نکته حائز اهمیت بعد از ابتلا به کرونا، عارضه های بیماری است. خصوصا ضعف جسمانی که باعث می شود فعالیت های روزمره افراد دچار اختلال شود و این افراد می توانند با تمرین درمانی در منزل، به شرایط عادی بازگردند.
پارسانژاد با گلایه از بیمه ها که خدمات فیزیوتراپی را نادیده می گیرند، گفت: بعضا پزشکان در بخش های ویژه مجبور می شوند برای بیمار کرونایی دو تا سه مرتبه در روز فیزیوتراپی تجویز کنند، اما قانون بیمه ها می گوید که هر چند مرتبه هم که خدمات فیزیوتراپی ارائه شود، فقط یکبار آن تحت پوشش قرار می گیرد.
وی با انتقاد از بی توجهی به رشته فیزیوتراپی در سطح کلان تصمیم گیری ها، افزود: فیزیوتراپیست ها نقش مهمی در خدمت به بیماران کرونایی دارند که نمی توان حضور آنها را نادیده گرفت.
نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، در ارتباط با نیاز کودکان کرونایی به خدمات فیزیوتراپی، گفت: خدمات فیزیوتراپی ربطی به سن و سال ندارد، بلکه علائم و عوارض بیماری مهم است که در کودکان، خیلی نیاز به فیزیوتراپی دیده نمی شود، مگر اینکه کودک دچار عوارض تنفسی باشد و یا اینکه بیماری زمینه ای داشته باشد که باعث شود به خدمات فیزیوتراپی نیاز پیدا کند.