مراقب آفت «برگ خوار» پشم آلود باشید/ بیماری‌های پوستی در کمین است

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

هادی کیا دلیری عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات و کارشناس حوزه جنگل در گفت و گو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر که متأسفانه از یک ماه پیش هشدار طغیانی آفاتی در جنگل‌های شمال را داده بودم، که این آفت نه تنها برای گیاهان بلکه برای انسان‌ها نیز مشکلات جدی ایجاد خواهند کرد. گفت: چند گونه از این آفات که دارای لاروهای (کرم‌های) پشمالود هستند و از برگ درختان تغذیه می‌کنند در حال حاضر در مناطق جنگلی شمالی و شمال غربی کشور طغیان کرده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این آفت دوره طغیان دو و سه ساله دارد، گفت: این آفت برگ خوار در مناطقی که پوشش گیاهی شأن ضعیف شده است بروز پیدا می‌کند و در مناطقی که در ارتفاعاتش بلوط باشد بیشتر دیده می‌شود.

وی ادامه داد این آفت پس از طغیان به گونه‌های دیگر حمله می‌کند و در صورت عدم مقابله زودهنگام باعث طبیعت منطقه را از بین می‌برد.

عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات با تاکید بر اینکه تنهادر صورت اقدام به هنگام در کنترل می‌توان با این آفت مقابله کرد گفت: سموم بیولوژیک، استفاده از تله‌های نوری و سرشاخه زنی درختان آفت زده از راه‌های کنترل آن است اما هنوز هیچ اقدامی برای کنترل آن از سوی دستگاه‌های مسئول نشده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این پروانه‌ها که در حال حاضر در مرحله لاروی خود هستند روی سر شاخه‌های این درختان تولید تارهای ابریشمی و همینطور لانه‌های ابریشمی می‌کنند، گفت: نکته قابل توجه اینکه این آفت باعث بیماری‌های پوستی با خارش‌های شدید می‌شوند و همچنین در برخی افراد باعث مشکلات تنفسی شده است و به همین دلیل لازم است که در این خصوص اطلاع رسانی شود.

کیادلیری خطا به هموطنانی که در مناطق جنگلی بخصوص جنگل‌های شمال حضور می بایند گفت: در صورت مشاهده این گونه آفت ها در سطح وسیع و زیاد در روزهای آفتابی و زمانی که باد می‌وزد وارد عرصه‌های آلوده نشوید، زیرا موهای بسیار ریز این آفت که در هوا پراکنده می‌شود شما را مبتلا خواهد کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نباید به این نوع لاروها دست زد گفت: در صورتیکه در مناطق ییلاقی اطراف منازل خود آنها را مشاهده کردید قبل از جارو زدن این موهای ریز لازم است منزل برای اولین بار، با پارچه مرطوب ابتدا تمیز شود.

وی افزود: در صورتیکه سموم تأیید شده‌ای در دسترس نداشتید با پاشیدن آب روی آنها تا حدی می‌توانید باعث از بین بردن آنها شوید و اگر به عوارض گفته شده مبتلا شدید بهترین درمان گرفتن دوش آب سرد است و در صورت ادامه یافتن مشکل حتماً به پزشک مراجعه و موضوع را با او در میان بگذارید.

به گزارش مهر، روز گذشته گزارشی از هجوم پروانه دم قهوه‌ای آفت برگ خوار در خبرگزاری مهر منتشر شده بود که به گفته این کارشناس این آفت همان آفت مورد تاکید در شمال کشور است.

124
0 0