به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عرفانی گفت: با توجه به روند و سیر همهگیری کووید -۱۹ در کشور ضرورت دارد که مطالبی را با مردم در میان بگذارم. مهمترین مطلب این است که در شرایط فعلی باید یک سه گانه بسیار مهم مورد توجه قرار گیرد و از سوی همه اجرا شود تا با اجرای آن با همه گیری کووید -۱۹ در کشور مقابله و کنترل آن محقق شود.
وی افزود: مهمترین جزء این سهگانه «فاصلهگذاری اجتماعی» است. همه ملت ایران همچنان باید به شعار و کمپین "در خانه بمانیم" پایبند باشند و فقط در دو مورد میتوانیم از منازلمان خارج شویم؛ یکی برای انجام کار و فعالیتهای اقتصادی و یکی هم رفع مایحتاج خانواده است که در این دو مورد هم توصیه میشود که رعایت بهداشت دست و تنفس، استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم.
عرفانی ادامه داد: جزء دوم این سهگانه، انجام تست و غربالگری در موارد مشکوک و برای کسانی که با افراد مشکوک و بیمار مبتلا بودند، است تا بتوانیم بیماری را در دوره اولیه و کمون شناسایی کنیم. در این صورت میتوانیم بیماران را در مدت زمان کوتاهتری و در مراحل اولیه تشخیص دهیم و فرصت انتقال بیماری به دیگران را بگیریم. فایده دوم غربالگری این است که بیماری را در مراحل اولیه تشخیص میدهیم و با اقدامات درمانی و توصیههای بهداشتی امکان تبدیل موارد خفیف به موارد شدید نیازمند بستری در بیمارستان کاهش مییابد و در عین حال با کاهش بستری در بیمارستان، احتمال عوارض ماندگار بیماری و خدای نکرده مرگ هم کاهش مییابد. حال شاهدیم که در هفتههای گذشته با بالا رفتن موارد تستهای آزمایشگاهی و غربالگری، کشورمان توانسته این توفیق را داشته باشد تا بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
رییس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: سومین جزء این سهگانه این است که بعد از تشخیص بیماری، با افرادی که بیمار هستند و با افرادی که با بیماران در تماس بودند، یک برخورد منطقی و بهداشتی انجام شود که بحث جداسازی است. به طوری که تا اتمام دوره واگیر بیماری، هم افراد بیمار و هم افراد در تماس با آنان باید کاملاً ایزوله و جداسازی شوند تا احتمال انتقال بیماری به دیگران کاهش یابد و چرخه بیماری شکسته شود و در سطح جامعه تحت کنترل درآید. مهمترین جزء این سهگانه به فاصلهگذاری اجتماعی برمیگردد.
عرفانی تاکید کرد: با توجه به خطر درک شده در بررسیهای به عمل آمده در روزهای گذشته میبینیم که آموزش و اطلاعرسانی ما در سطح آگاهی عمومی مردم از ۹۰ درصد به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده و یکی از دلایل افزایش موارد بیماری در روزهای اخیر، در کنار افزایش تشخیص و انجام تست، به این موضوع برمیگردد. همچنان باید کرونا را جدی بگیریم، به شعار در خانه بمانیم پایبند باشیم. این بیماری و همهگیری آن در صورتی مهار میشود که هم حاکمیت و هم مردم دست به دست هم دهند و توصیههای پیشگیری را دنبال کنند.