خیز مجدد ویروس کرونا مشکل ساز خواهد بود

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، کیانوش جهانپور، روز سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۹۹ در برنامه شبکه دو سیما، افزود: در بسیاری از استان‌های کشورمان روند بیماری مدیریت شده و در آستانه کنترل کرونا قرار داریم اما در بعضی استان‌های دیگر روند این چنینی نداریم. البته نگران این هستیم که مردم فکر کنند شرایط عادی است و نکات بهداشتی را کمتر مراعات کنند که در روزها و هفته‌های آتی مشکل پیدا کنیم.

وی در مورد اهمیت استفاده از ماسک در این روزها، گفت: مطالعاتی که انجام شده است نشان از اهمیت استفاده از ماسک در شرایط بازگشایی دارد. در شرایطی که بسیاری از مردم از خانه‌هایشان بیرون آمدند و مشاغل آغاز به کار کردند، باید برای جلوگیری از انتقال بیماری از ماسک استفاده کرد. البته این موضوع دوطرفه است و هر دو نفر باید ماسک بزنند. اگر در مقاله‌های مختلف میانگین بگیرید متوجه خواهید شد که اگر بنده و شما در مواجهه‌ای نسبتا نزدیک از ماسک استفاده کنیم احتمال بیمارشدن به ۵ درصد می‌رسد در حالی که اگر یک نفر بزند احتمال ۲۰ درصد است و اگر هیچ کدام نزنند احتمال انتقال بیماری به ۸۰ درصد می‌رسد فلذا در این شرایط شستن مکرر دست‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک می‌توانند زنجیره انتقال بیماری را کاهش دهد. به هر حال این بیماری وجود دارد و ملازم زندگی من و شما شده است و شاید تا ماه‌ها و سال‌ها در کنار ما باشد.

جهانپور در پاسخ به این سوال که این بیماری تا کی ادامه خواهد داشت، افزود: به نظرم در حالت خوشبینانه در ماه‌های آینده باید شاهد تولید واکسن در دنیا باشیم. البته فرجه زمانی خواهد داشت تا به تولید انبوه برسد و در نهایت می‌توان به ریشه‌کنی این ویروس امیدوار بود. فعلا چیزی در اختیار نیست و باید با رعایت همین نکات ساده و در عین حال مهم از بار ترافیکی سیستم سلامت کشور کاست. اکنون ماه چهارم است که همکاران ما در بیمارستان‌ها درگیر این بیماری هستند و اگر خیز مجدد داشته باشیم با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهیم شد. ما از همان روز اول رویکردمان درخواستی بود و رویکرد اجبار نداشتیم. از مردم درخواست می‌کنیم که برای سلامت خودشان نکات بهداشتی را رعایت کنند. مردم باید موضوع را جدی بگیرند چرا که شرایط بازگشت به کار اجتناب‌ناپذیر است ولی می توان درصد زیادی از انتقال بیماری و سرعت آن را کاهش داد. ما فقط استفاده از ماکس‌های صنعتی را توصیه نمی کنیم و حتی ماسک‌های پارچه‌ای هم می‌تواند سد انتقال بیماری باشد. 

وی در مورد نوسان تعداد بیماران در روزهای مختلف، گفت: امروز اگر افزایش بیماری را داریم به رفتار ۷ تا ۱۴ روز گذشته ما برمی‌گردد. با این حال نمی‌توان به صورت میلی‌متری روی آمار روزانه قضاوت کرد و میانگین ۳ روزه، ۵ روزه و یک هفته‌ای ملاک عمل خواهد بود. با این حال خود ما روی ۵ روز تمرکز داریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کاری بوده است که وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع کرونا بتواند انجام دهد و انجام نداده باشد، افزود: به هر حال محدودیت‌هایی داشتیم، تحریم‌ها در کندکردن حرکت بسیار تاثیر داشت. البته تحریم از ماه‌ها قبل ما را به سمت اتکا به خود برد و همین مسئله بود که توانست ما را در هفته‌های اول سرپا نگه دارد. اتکا به داخل و حداکثر استفاده از نیروهای داخلی کمک بسیار زیادی به ما کرد. قطعا توان پزشکی ما در منطقه ممتاز است و کرونا هم آزمونی بود که سربلند بیرون آمدیم. با این حال ما یک نظام سلامت داریم که زنجیره‌ای به هم پیوسته است و من این موفقیت را نتیجه زحمات همه این مجموعه می‌دانم. روز گذشته خبر طرح هر خانه یک پایگاه سلامت را دادیم و قصد داریم سطح تماس خود با خانواده‌ها را از مراکز سلامت به سمت خود خانه‌ها ببریم.

وی در مورد وضعیت استان‌های قرمز، گفت: استان خوزستان قرمز است، هرمزگان، آذربایجان غربی، جنوب سیستان، کرمانشاه و جنوب کرمان در معرض هشدار است. بعضی از استان‌های دیگر هم تعداد مراجعه سرپایی زیادی داشتند و در صورتی که میانگین ۵ روزه آنان بالا باشد نامشان را اعلام خواهیم کرد. ما اپلیکیشنی به نام ماسک داریم که هم وطنان با نصب آن می توانند جدیدترین اطلاعات را دریافت کنند. هیچ جای کشور بی خطر نیست.

جهانپور تصریح کرد: تعداد مبتلایان درگذشته ناشی از این بیماری به صورت روزانه از فوت شدگان آلودگی هوا یا حوادث ترافیکی بالاتر است. این بیماری تبدیل به یکی از عوامل مهم مرگ و میر شده است.

برنامه «در انتهای الوند» به تهیه کنندگی امیرحسین آذر کارگردانی مسعود مرعشی و با اجرای نجمه جودکی، حامد مهربانی و مجید یحیایی از حدود ساعت ۷:۳۰ تا ۹:۳۰ روی آنتن شبکه دوسیما می رود.

147
0 0