خطر بازگشت به روزهای بحرانی کرونا/استان هایی که دوباره قرمز شدند

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته بود که سخنگوی وزارت بهداشت، علاوه بر اینکه وضعیت استان خوزستان را همچنان خطرناک دانست، به چند استان دیگر نیز هشدار داد که اگر پروتکل‌های بهداشتی را جدی نگیرند، به سرنوشت خوزستان دچار خواهند شد.

کیانوش جهانپور، با اشاره به وضعیت قرمز در استان خوزستان، گفته است که استان های لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی نیز در حالت هشدار قرار دارند.

عباس متولیان مجری طرح پیمایش ملی کووید ۱۹، معتقد است که در صورت حذف زود هنگام و حذف کلی محدودیت‌های اجتماعی، خطر بروز موج‌های بعدی بیماری کرونا افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و وزارت بهداشت، برای انجام یک مطالعه پژوهشی در کشور گفت: در این کار پژوهشی، میزان درک خطر و آگاهی جامعه در برابر بیماری کرونا رصد شده است.

متولیان ادامه داد: در حال حاضر تحلیل جداگانه ای برای هر استان نداریم اما با توجه به مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که آگاهی مردم نسبت به بیماری کرونا، علائم و راه‌های پیشگیری از آن بسیار خوب است، مردم اقدامات پیشگیرانه را به خوبی می‌شناسند و آن را انجام می‌دهند. اما درک مردم از خطر کرونا نسبت به آنچه در مورد این بیماری واقعیت دارد، پایین است و این نگرانی وجود دارد که اگر محدودیت‌های اجتماعی به سرعت و یکباره برداشته شود مردم به درستی احساس خطر نمی‌کنند و رفتارهای پیشگیرانه را ادامه نخواهند داد.

وی افزود: بین برداشتن محدودیت‌های اجتماعی و کاهش اقدامات پیشگیرانه مردم رابطه مستقیم وجود دارد و فاصله گذاری فردی و اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش و شستشوهای مکرر به مرور کم می‌شود و خطر موج‌های بعدی این بیماری را شدت می بخشد.

مجری طرح پیمایش ملی کووید ۱۹ گفت: در نتایج تحقیقات ما این موضوع مشاهده شده است که مردم خطر ابتلاء را جدی نگرفته‌اند و باید بدانند مرگ و میر کرونا ۱۰ برابر بیشتر از آنفلوانزا است و تا ماه‌ها و هفته‌های بعد ادامه دارد و نباید نسبت به آن بی توجه باشیم.

در همین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به وضعیت مراجعات کرونایی به بیمارستان‌های تهران، به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر میزان مراجعات سرپایی بیماران کرونایی نسبت به آمار بستری‌ها بیشتر شده و از این جهت وضعیت مراکز درمانی خوب است. اما، واقعیت این است که به دنبال بازگشایی برخی مشاغل و اصناف، شاهد افزایش تردد شهروندان در سطح شهر هستیم و این مسئله جای نگرانی دارد.

وی افزود: اگر قرار باشد این ترددها و رفت و آمدهای درون شهری بدون ملاحظات بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باشد، قطعاً وضعیت دوباره بحرانی خواهد شد. لذا، انتظار می‌رود که مردم بتوانند پروتکل‌های بهداشتی را که حالا همه با آنها آشنا هستند، به درستی رعایت کنند.

زالی گفت: گرچه نسبت به روزهای گذشته شاهد کاهش آمار با شیب نسبتاً ملایم‌تری هستیم اما این شرایط را باید شکننده تلقی کنیم. زیرا به دلیل ذات فریب کارانه این ویروس، نوپدید بودن و ماهیت خاص تموج و شناور بودن آن در کلانشهرهایی نظیر تهران باید همچنان مراقبت کرده و احتیاطات لازم را به کار بندیم چون ممکن است به سرعت شرایط تغییر کند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: با توجه به اینکه تعدادی از افراد ممکن است علائم بالینی نداشته باشند و به عنوان حامل در سطح شهر تردد کنند، می‌توانند به سرعت بیماری را منتشر کنند، بنابراین کمافی سابق باید تهران را یک شهر آلوده تلقی کنیم. به ویژه سطوحی که در تماس مشترک بین شهروندان است باید به عنوان سطح آلوده تلقی شود تا خلاف آن ثابت شود.

در همین حال، داوود یادگاری رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: ممکن است روند رو به کاهش داشته باشیم ولی هنوز نمی‌توان پیش بینی کرد که با باز شدن دوباره مراکز مذهبی، مدارس و دانشگاه‌ها آیا با پیک بیماری در آینده روبرو خواهیم شد یا نه، برای همین بازگشایی‌ها باید با احتیاط انجام شود. ممکن است افزایش مجدد موارد بیماری را شاهد باشیم و از این جهت باید به این موضوع توجه کرد.

در روزهای اخیر که شاهد کاهش آمار بستری‌های بیماران کرونایی هستیم، اما تعداد مراجعات سرپایی در حال افزایش بوده است. به طوری که این آمار به بالای دو هزار نفر نیز رسید.

در این روزها که بیشتر مشاغل و اصناف به روال عادی بازگشته اند، مراکز تجاری دوباره به پاتوق و محل گذران اوقات فراغت برخی از شهروندان بدل گشته و این موضوع می‌تواند نگران کننده باشد. ضمن اینکه با افزایش ترددهای درون شهری، شاهد شلوغ شدن دوباره مترو و اتوبوس‌ها هستیم. وسایل نقلیه عمومی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی در این دو مکان، تا حدودی غیر ممکن است. در همین حال، دستورالعمل اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو نیز روی زمین ماند و به همان دو روز اول ختم گردید. زیرا، مشاهدات میدانی حکایت از این واقعیت دارد که خیلی از مسافران مترو، بدون ماسک هستند.

در همین وزیر بهداشت، در واکنش به احتمال افزایش رفت و آمدهای روزانه مردم و اوج گرفتن دوباره بیماری کرونا در کشور گفت: هر لحظه ممکن است این ویروس از دروازه‌ای که از آن بی خبر هستیم، به ما گل بزند. بنابراین از مردم می‌خواهیم همانگونه که در شب‌های قدر و بازگشایی مساجد، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند، این همراهی را فراموش نکنند.

سعید نمکی افزود: چنانچه مردم اوایل خرداد همانند ماه‌های گذشته با ما همراهی کنند، می‌توانیم به مردم بگوییم که تیرماه بسیار راحت تری خواهند داشت، اما اگر این همراهی وجود نداشته باشند، نمی دانم چگونه می‌توان تضمین کرد که روزهای سخت‌تری در پیش نداشته باشیم.

به نظر می‌رسد که بازگشایی‌ها و افزایش ترددهای روزانه مردم، می‌تواند زنگ خطری برای مسئولان نظام سلامت کشور باشد که از همین حالا، با مراجعات مردم به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مواجه خواهیم شد.

113
0 0