۸.۳ درصد ایرانی ها شستشوی دست ها را جدی نمی گیرند

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، این نظرسنجی در سطح ملی و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین ۱۳۹۹ توسط گروه افکارسنجی و مطالعات افکار عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده است.

جامعه آماری این نظرسنجی را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در مراکز استان‌ها تشکیل داده و ۱۲۵۹ نفر به روش تصادفی انتخاب شده‌اند.

در این نظرسنجی تلاش شده تا منابع پیگیری اخبار کرونا، چگونگی رعایت مقررات و دستورالعمل‌های بهداشتی، نحوه گذران اوقات فراغت در شرایط کرونایی، مشکلات ناشی از کرونا، تاثیرات مذهبی و اعتقادی کرونا، نگرانی از ابتلا به کرونا و راه‌های غلبه بر آن، ابتلا به کرونا و فوت ناشی از آن، مشارکت مردمی برای رفع مشکلات اقتصادی اقشار ضعیف، ارزیابی اقدامات و رویکردهای سیاستی مقابله با کرونا، ارزیابی عملکرد دولت در مقابله با کرونا و پیش‌بینی میزان استمرار بحران کرونا از دیدگاه شهروندان در کشور سنجیده شود.

به استناد این نظرسنجی، ۷۷.۵ درصد پاسخگویان کاملاً و یا در سطح زیادی خودقرنطینگی را رعایت کرده و ۶۸.۳ آنها اخبار مربوط به کرونا را از طریق رادیو و تلویزیون پیگیری کرده‌اند.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مجازی (با فراوانی ۴۰ درصد)، سرگرمی و بازی با فرزندان و اعضای خانواده (با فراوانی ۲۸.۴ درصد)، مطالعه کتاب (با فراوانی ۲۶.۶ درصد)، گفتگو با اعضای خانواده (با فراوانی ۱۹.۱ درصد) و تماشای فیلم‌های سینمایی (با فراوانی ۱۸.۱ درصد) عمده‌ترین مواردی است که افراد از طریق آن اوقات فراغت خود را در شرایط خودقرنطینگی سپری کرده‌اند.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد تمام دستورالعمل‌های بهداشتی در سطح حداکثری توسط پاسخگویان رعایت شده است. در بین این دستورالعمل‌ها شست‌وشوی مکرر دست‌ها (با فراوانی ۹۱.۷ درصد) بیشتر توسط پاسخگویان جدی انگاشته شده است و رعایت فاصله فیزیکی تا ۱.۵ متر (با فراوانی ۶۴.۸ درصد) کمتر از سایر موارد توسط پاسخگویان رعایت شده است.

یافته‌های این نظرسنجی حاکی از آن است که ۳۷.۳ درصد پاسخگویان با خواندن دعا، نماز و قرآن سعی کرده‌اند روحیه و آرامش خود را حفظ کنند. ۲۰ درصد نیز با ورزش کردن و ۱۹.۳ درصد با گوش‌دادن به موسیقی سعی در حفظ آرامش خود داشته‌اند. بعد از آن به ترتیب، خواندن کتاب (با فراوانی ۱۷.۹ درصد)، گفتگو با آشنایان و دوستان (با فراوانی ۱۶.۶ درصد) از جمله مواردی است که افراد برای آرامش روحی خود استفاده کرده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی، بیش از ۸۰ درصد مردم موافق تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در دوران کرونا هستند. ادامه خانه‌نشینی و خودقرنطینگی با نسبت ۹۱.۳ درصد نیز بیشترین میزان موافقت را از سوی پاسخگویان برای کنترل کرونا به خود اختصاص داده است. تعطیلی کافه‌ها و رستوران‌ها (با نسبت ۸۲.۲ درصد) نیز از دیگر سیاست‌هایی است که پاسخگویان آنها را برای کنترل شیوع ویروس کرونا مناسب ارزیابی کرده اند. شهروندان همچنین از آغاز به کار همه ادارات دولتی به صورت عادی از پایان فروردین (با فراوانی ۶۱.۱ درصد) و آغاز به کار عادی همه فعالیت‌های اقتصادی از آخر فروردین (با فراوانی ۵۷.۴ درصد) مخالف هستند.

120
0 0