ارجاع بیماران کرونایی به بیمارستان ها هدفدار خواهد شد

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نشستی با معاونان بهداشت سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت و فرمانده سپاه تهران، همکاران حوزه بهداشت و درمان را مبارزان خط مقدم در مقابله با بیماری کرونا برشمرد و از زحمات تمامی آنان تقدیر کرد.

دو رکن مهم تحقق مبارزه با کرونا

وی با اشاره به آغاز طرح بسیج ملی همگانی در برابر بیماری کووید ۱۹ در خصوص اهداف راهبردی این طرح، گفت: بر اساس توصیه نمایندگان سازمان بهداشت جهانی یک همگام سازی و تغییر راهبردی در راستای مقابله با بیماری کرونا بر اساس استنادات علمی و بین المللی باید انجام شود. در این راستا بیماریابی اولیه و قرنطینه سازی دو رکن مهم برای تحقق مبارزه با این بیماری تعریف شد.

زالی با اشاره به نقش بی بدیل و اثر گذار این دو رکن در مقابله با بیماری کرونا، خاطرنشان کرد که شبکه‌های بهداشت و درمان و نظام ارجاع بستر مناسبی را برای تحقق این دو مهم ایجاد کردند و حوزه بهداشت با تمام ظرفیت خود در سطح ستاد و صف در دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت وارد عمل شده و قرار است این طرح بزرگ ملی را به سرانجام برساند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در ادامه گفت: در این طرح یک غربالگری فعال با مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه به صورت بهینه انجام می‌شود و با سه روش، اطلاعات سلامتی مردم جمع آوری شده و غربالگری انجام می‌پذیرد.

اهداف اجرای طرح ملی غربالگری کرونا

وی جمع آوری و درج اطلاعات سلامت افراد در سامانه سیب، استخراج وضعیت سلامتی افراد با واکاوی سوالات هدفدار و راهنمایی و ارجاع بیماران، ارتقای سلامت مردم و کاهش مراجعات غیر ضروری به مراکز بهداشتی و درمانی و در نتیجه کاهش بار بیمارستانی و همچنین خطر ابتلای افراد را از جمله اهداف این طرح ذکر کرد.

زالی خود اظهاری و ثبت داوطلبانه اطلاعات سلامت افراد در سامانه salamat.gov.ir ، تماس تلفنی با خانوارها از طریق سامانه ۴۰۳۰، مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت را سه راه جمع آوری اطلاعات و غربالگری افراد در این طرح برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: ثبت اطلاعات افراد در سامانه salamat.gov.ir وارد سامانه سیب شده و همکاران مراکز بهداشتی از این اطلاعات به نحو مقتضی استفاده می‌کنند. حدود ۸۵۰۰۰ خط اینترنتی تلفنی نیز در کشور فراهم شده و همکاران طی تماس با مردم وضعیت سلامتی افراد را پایش کرده و راهنمایی و هدایت لازم را ارائه می‌دهند. همچنین از ابتدای شروع بیماری تاکنون در تهران ۱۰ هزار نفر به مراکز جامع خدمات سلامت مراجعه کرده و مورد ارزیابی قرار گرفتند و راهنمایی‌های لازم را دریافت کردند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا، بررسی وضعیت سلامت مراجعان به مراکز درمانی اعم از سرپایی، بستری شدگان و یا فوت شدگان توسط مراقبان سلامت را یکی دیگر از این راه‌های ارتباطی ذکر کرد و رصد سلامت این افراد و خانواده‌هایشان را که به بیماری مبتلا بودند را در راستای کاهش شیوع بیماری بسیار مهم برشمرد.

پوشش حداکثری در حداقل زمان بسیار مهم است

زالی، غربالگری جمعیت بیش از ۱۴ میلیون نفری تهران را کار بسیار دشواری برشمرد و تاکید کرد: گرچه ساکنان تهران معادل جمعیت چند استان کشور هستند اما با توجه به انگیزه بالا، عرق ملی و بهداشتی و تجربه و کارآمدی همکاران حوزه بهداشت سه دانشگاه مطمئناً این کار قابل وصول است. اما در شرایط فعلی پوشش حداکثری در حداقل زمان بسیار اهمیت دارد به نحوی که در غربالگری این بیماری حتی یک روز هم بسیار اهمیت دارد.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در راستای اجرای این طرح از تمام ظرفیت حوزه بهداشت سه دانشگاه مستقر در تهران؛ مراقبان سلامت و بهورزان استفاده بهینه به عمل خواهد آمد. همچنین ۱۸۰۰۰ نیروهای داوطلب سپاه و بسیج اعلام آمادگی کرده و برای تحقق اهداف این طرح بصورت عملیاتی وارد عمل شده و مشارکت خواهند داشت.

اجرای طرح غربالگری با همکاری مجموعه بهداشت و درمان و بسیج و سپاه

زالی با توجه به این که این طرح به صورت کاملاً مشترک بین مجموعه بهداشت و درمان و بسیج و سپاه انجام می‌شود خواستار برنامه ریزی برای گروه بندی و اعلام نیروی انسانی مورد نیاز، نشان دار کردن مراکز مختلف جامع سلامت، ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای داوطلب، شد.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در این طرح بر اساس اطلاعات استخراج شده افراد به سه گروه سالم، دارای علائم خفیف و یا دارای علائم شدیدتر تقسیم می‌شوند که در خصوص افراد و خانواده‌های سالم نیاز به اقدامی نیست و خوشبختانه در اکثر استان‌ها بیشتر افراد در این گروه قرار دارند. در خصوص افراد دارای علائم خفیف که نیاز به مراجعه بیمارستانی ندارند راهنمایی لازم ارائه می‌شود. و افراد دارای علائم شدید به مرکز خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت خود مراجعه می‌کنند و پس از ارزیابی، بسته به وضعیت بیمار توصیه به قرنطینه سازی در منزل یا در صورت نیاز ارجاع به بیمارستان می‌شود.

ارجاع افراد به بیمارستان‌ها هدفدار خواهد بود

زالی تاکید کرد: ارجاع افراد به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از روزهای آینده کاملاً هدفدار خواهد بود و از مراکز جامع خدمات سلامت صورت می‌گیرد. البته در بیمارستان نیز این افراد مجدداً مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و ممکن است که به صورت سرپایی و یا بستری درمان شود.

وی در خصوص افراد علامت دار مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت که تست آنها مثبت شده است گفت: این افراد با توجه به علائم بالینی و شرایط زیستی به منزل یا نقاهتگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند تا دوره قرنطینه سازی را سپری کنند. یعنی در صورت علائم خفیف و داشتن شرایط قرنطینه سازی در منزل با ارائه آموزش‌های لازم قرنطینه می‌شود. اما اگر شرایط قرنطینه سازی در منزل وجود نداشته باشد می‌توان افراد را به نقاهتگاه‌ها ارجاع داد.

زالی خاطرنشان کرد که می‌توان از ظرفیت‌های نقاهتگاه هایی که توسط سپاه و بسیج جامعه پزشکی ایجاد شده است در خدمات پیش بیمارستانی استفاده کرد.

یک رکورد حماسی در تهران اجرا خواهیم کرد

فرمانده ستاد مقابله با کرونا با اشاره به این که هنوز در تهران به دلیل پیچیدگی کار به پوشش کامل غربالگری نرسیده ایم تاکید کرد: ظرفیت نیروی انسانی و بضاعت تکنیکال بهداشت سه دانشگاه را می‌شناسم بدون تردید با سرعتی فراتر از تصور این طرح به عنوان یک رکورد حماسی در تهران اجرا خواهد شد همانطور که در بحث فشارخون یک رکورد ملی را در تهران رقم زدیم در کرونا نیز همین اتفاق تکرار خواهد شد.

105
0 0