به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، مجید مرجانی، با اشاره به فاکتورهای بستری بیماران مبتلا به کرونا اظهار کرد: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا دارای علایم خفیف یا بی علامت هستند و به افراد توصیه می شود که با کوچکترین نشانه ای به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
وی ادامه داد: مراکز درمانی به میزانی با ترافیک بیماران بدحال تنفسی و مبتلا به کووید ۱۹ درگیر هستند که اکیدا توصیه می کنیم که مردم صرفا با علائمی مشابه سرماخوردگی ساده به بیمارستان ها و مراکر درمانی مراجعه نکنند.
مرجانی تاکید کرد: دومین نکته مهمی که باید مورد توجه مراجعان به بیمارستان ها باشد، احتمال آلودگی ۴۰ درصدی به ویروس کرونا ضمن مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان ها است.
به گفته وی، بیمارانی که بستری می شوند مراجعانی با تب های بالا و تنگی نفس شدید هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: افراد با بیماری های زمینه ای از جمله بیماری ریوی، قلبی، فشارخون، افرادی که نقص سیستم ایمنی بدن دارند عمده ترین بیماران بستری بیمارستان ها و مراکز درمانی را به خود اختصاص می دهند.
وی تاکید کرد: به رغم اینکه سرفه خشک می تواند یکی از نشانه های ابتلا به ویروس کرونا باشد و برای مبتلایان موضوعی بسیارآزار دهنده است ولی سرفه به تنهایی عامل خطرناکی در مبتلایان و فاکتوری برای بستری محسوب نمی شود.
مرجانی، تنگی نفس را مهم ترین و خطرناکترین فاکتور بستری مراجعان ذکر کرد.
متخصص بیماری های عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری توضیح داد: اکسیژن خون بیماران بدحال به سرعت بررسی و درصورتیکه اکسیژن خون ۹۳ یا کمتر باشد معیار مهمی برای بستری است.
وی در ادامه تست تنفس ۲۰ ثانیه ای یا شمارش تعداد تنفس را راه حل سریع و آسانی معرفی و خاطرنشان کرد: مردم می توانند با این روش ساده و سریع در منزل تست تنفس انجام دهند. یک فرد عادی در یک دقیقه به طور عادی می تواند ۱۲ تا ۱۶ بار تنفس داشته باشد.
مرجانی افزود: اگر تعداد تنفس به ۲۰ تا ۲۲ برسد مقداری نگران کننده است و در صورتی که به ۳۰ بار در هردقیقه برسد بسیار خطرناک است و باید بررسی و معاینات بیشتر انجام شود.
وی درباره افرادی که متاسفانه جان خود را در ابتلا به این ویروس از دست داده اند، خاطرنشان کرد: ویروس کرونا تابع قانون همه یا هیچ نیست، حتی در بسیاری از موارد افراد سالم، جوان و بدون بیماری زمینه ای هم از جولان این ویروس جان سالم به در نبرده اند و در عین حال موارد متعددی هم فرد با بیماری زمینه ای و کهولت سن خوشبختانه درمان و از بیمارستان مرخص شده است.
مرجانی با بیان اینکه بیشترین موارد مخاطرات برای کسانی است که بیماری زمینه ای و سن بالا دارند، اظهار کرد: افراد چاق با BMI بالا نیز بیش از سایرین در معرض خطرات ویروس کووید ۱۹ هستند.
وی هشدار داد: کسانی که عوامل زمینه ای دارند خیلی خیلی در این روزهای کرونایی از خود مراقبت کنند، در منزل بمانند و توصیه ها را جدی بگیرند و در عین حال افرادی هم که عوامل زمینه ای ندارند اصلا تصور نکنند که این بیماری صرفا یک سرماخوردگی ساده است و مشکلی پیش رویشان نیست.