به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، ساسان واثق، اضطراب را در مواقع بحرانی امری طبیعی دانست و گفت: با شرایطی که این اواخر به علت شیوع ویروس کرونا در جامعه حاکم شده است باید کاملاً به مردم حق بدهیم نگران باشند. طبیعی است مردم برای حفاظت از جانشان به دنبال اخبار مهمی باشند که به نظر خودشان آنها را در پیشگیری از ابتلاء به این ویروس کمک میکند.
این روانپزشکی در ادامه در خصوص اینکه آیا این اضطراب ممکن است مضر باشد، افزود: افراد در هنگام نگرانی بیشتر به موارد بهداشتی و جلوگیری از سرایت بیماری توجه میکنند، اما به طور کلی، اضطراب احساس ناخوشایندی است، افراد را آزار میدهد و روی رفتارها و صحبتهای آنها تأثیر میگذارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، احساس خستگی و آزار اطرافیان را از دیگر آثار منفی نگرانی خواند و بیان کرد: دلهره در افراد موجب کاهش عملکرد و ناتوانی در انجام وظایف اجتماعی و شغلی آ نها میشود، همین امر ممکن است به نحوی منجر به افزایش شیوع بیماری شود.
واثق عنوان کرد: اگر مردم روحیه خود را حفظ کنند و امید داشته باشند، علاوه بر رعایت نکات بهداشتی، میتوانند به انجام مسئولیتهای اجتماعی خود در جهت پیشگیری از انتشار این بیماری بپردازند و این انرژی و انگیزه را به اطرافیان هم منتقل کنند.
وی با اشاره به دسترسی لحظهای همه مردم به اخبار روز، در خصوص لزوم مراقبت از تأثیر این اخبار و گزارشات هشدار داد و اظهار کرد: توجه کنید که رصد سایتها و گروههای مجازی با حجم بالای اخبار منفی، نگرانتان میکند یا موجب تلاش هرچه بیشتر شما برای محافظت از خود و دیگران میشود. اگر تأثیر منفی گذاشت باید میزان مواجهه با آنها را کاهش دهید.
این روانپزشک، بر اهمیت تبعیت از راهنماییها و پروتکلهایی که بر اساس شرایط کشور طراحی شده تاکید کرد و افزود: این اقدام به نفع خودمان است. به طور مثال اگر به توصیههای متخصصان توجه کنیم و باور داشته باشیم که افراد عادی نیازی به ماسک ندارند، با کمبود این وسیله مواجه نمیشویم یا اگر کسانی که به علت نگرانی شدید از دستکش استفاده میکنند، بدانند که خود دستکشها میتوانند منبع آلودگی باشند و مهم شست و شوی مکرر دستها و دست نزدن به دهان و چشم هاست، از سرایت هرچه بیشتر این ویروس جلوگیری میشود.
واثق ادامه داد: باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. در این شرایط که افراد مجبورند مدت بیشتری در خانه بمانند، برنامه ریزی کنند، کتاب بخوانند، موسیقی گوش دهند و فیلم تماشا کنند؛ چراکه هر چه کمتر در خانه منفعل باشیم، فشار افکار منفی کاهش مییابد و با روحیه بهتری برای کمک به همنوعانمان، چه از نظر کنترل این بیماری و چه از نظر اقتصادی در خصوص افرادی که به علت این شرایط تحت فشار هستند، تلاش میکنیم.