میزان کشندگی کرونا ویروس در مردان بیشتر گزارش شده است

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، روز پنج شنبه در چهارمین کنگره سلامت مردان ایرانی و دوازدهمین کنگره مرکز تحقیقات سلامت مردان، افزود: سهم مردان در بروز حوادث مخاطره آمیز پر رنگ‌تر از زنان است.

وی گفت: امروزه تفاوت‌های جنسیتی در برخی شاخص‌های توسعه پایدار و در مقابل توجه اندک مردان به این موضوع یکی از دغدغه‌های نظام سلامت است.

زالی ادامه داد: سنجه امید به زندگی در مردان ۲,۵ تا ۳.۵ سال نسبت به زنان پایین‌تر است. به طور کلی امروزه در جامعه، آقایان ۳ برابر بیشتر از خانم‌ها در معرض سقوط، ۹ تا ۱۰ برابر بیشتر در معرض مخاطرات اعتیاد، ۲.۵ تا ۵ برابر بیشتر در معرض حوادث ترافیکی و ۴ تا ۵ برابر بیشتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های روانی منجر به مرگ قرار دارند.

به گفته وی، در موارد خشونت، از هر ۵ مورد مرگ، ۴ مورد مرد و در مسائل مربوط به جنگ‌ها، از هر ۱۰ مورد مرگ، ۹ مورد مرد گزارش شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از تواتر حداکثری بیماری‌های غیر واگیر در مردان نسبت به خانم‌ها خبر داد و گفت: سهم آقایان در ابتلاء به انواع سرطان‌های موجود و نوظهور، ۵۴ درصد است. از طرفی پروفایل سرطان در ایران در مقایسه با جهان تفاوت‌هایی دارد؛ به عناون مثال سرطان ریه در جهان شایع‌ترین نوع سرطان در آقایان است اما در ایران سرطان معده رتبه اول را داراست. سرطان پوست، پروستات، روده بزرگ و مثانه نیز به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم ابتلاء در مردان را در اختیار دارند.

زالی، آمار ابتلاء به سرطان را هرساله، ۱۰۸ تا ۱۱۲ هزار نفر اعلام کرد و افزود: سهم آقایان ۱۵۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر و سهم خانم‌ها ۱۳۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر گزارش شده است.

به گفته وی، بیشترین سرطان مردان در استان‌های یزد، آذربایجان غربی و زنجان دیده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: یکی از مشکلات حوزه سلامت، سهم بالای آقایان و تفاوت قابل توجه جنسیتی در ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی است، البته شیب این تفاوت بعد از ۵۵ سالگی کاهش می‌یابد.

وی در خصوص نسبت مراجعات مردان به زنان به مراکز درمانی، اظهار داشت: آقایان از نظر فیزیولوژیک، احساس سلامت بیشتری نسبت به زنان دارند که این موضوع موجب کاهش مراجعات آنها به مراکز درمانی می‌شود. به طوری که بیش از ۸۰ درصد مراجعه کنندگان را زنان و ۱۰ الی ۲۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند. همچنین سهم بیمه پایه و تکمیلی زنان ۲ تا ۳ درصد بیشتر از مردان است.

زالی ضمن ابراز نگرانی از ضعف فرهنگ حفاظت در مراکز صنعتی، بسیاری از حوادث را قابل پیشگیری دانست و گفت: همکاران در بخش بهداشت محیط در این راستا بسیار تلاش کرده اند، اما بیش از هر زمان به آموزش‌های لازم نیاز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه بیشترین توجه در حوزه سلامت جنین، معطوف به مادران است و شکی هم در آن نیست، بیان کرد: سلامت مردان و سبک زندگی آنها هم در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

وی در پایان با اشاره به نگرانی‌ها در خصوص انتشار ویروس کرونا در کشور، اظهار داشت: مطابق مطالعاتی که در زمینه این ویروس در ۲۵ کشور درگیر انجام شده، میزان کشندگی آن در مردان بیشتر از زنان گزارش شده است.

110
0 0