قابلیت بالای انتقال کرونا ویروس/بازه سنی مبتلایان

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی گویا، در «سمپوزیوم کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹» که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، علائمی همچون تب و مشکلات تنفسی را شایع ترین علائم کرونا ویروس جدید عنوان کرد و افزود: البته ممکن است بسیاری از مبتلایان علائمی نداشته باشند و یا اینکه علائم آنان بسیار خفیف باشد و به همین خاطر به زندگی روزمره خود ادامه دهند و باعث انتقال بیماری به دیگران شوند.

وی گفت: از بین بیماران شناسایی شده، ۸۷ درصد دارای علائمی همچون آنفولانزای ساده بوده اند و فقط ۱۳ درصد علائم شدید داشته اند.

گویا، کشندگی این بیماری را ۲,۱ درصد عنوان کرد افزود: دوره کمون این ویروس سه تا ۱۴ روز است و برنامه ریزی برای کنترل این بیماری با در نظر گرفتن ۱۴ روز کمون انجام می شود.

وی با بیان اینکه تا کنون ۲۳ کشور این بیماری را گزارش کرده اند، توضیح داد: بیماران مبتلا، اهالی چین و یا کسانی اند که سابقه سفر به چین را داشته و یا با این افراد در ارتباط بوده اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، بازه سنی افرادی که تا کنون به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند را بین ۱۰ تا ۹۰ سال عنوان کرد.

وی با بیان اینکه هنوز درصد زیادی از افراد مبتلا به ویروس جدید شناسایی نشده اند، گفت: تخمین زده می شود تا کنون بخش اندکی از مبتلایان شناسایی شده باشند و بخش عمده ای از مبتلایان بی علامت و یا کم علامت هنوز شناسایی نشده اند.

گویا با تاکید بر ضرورت مراقبت های فرودگاهی، به تشریح توصیه های مرکز مدیریت بیماری های واگیر پرداخت.

وی با بیان اینکه پزشکان و پرستاران خط اول ابتلا و انتقال ویروس هستند، گفت: اگر بیماری وارد کشور شود، چرخش بیماری از کادر درمان آغاز می شود بنابر این رعایت نکات بهداشتی توسط آنان بسیار ضروری است.

گویا همچنین از امکان تشخیص بیماری در کشور خبر داد و گفت: در حال تلاش برای دستیابی به امکان تشخیص سریع با کمک سازمان جهانی بهداشت هستیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، همچنین از تهیه دستورالعمل یکسان کشوری جهت جلوگیری از انتقال ویروس جدید کرونا برای بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و همه سازمان هایی که با بیماران در ارتباط هستند، خبر داد و افزود: سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند تا چند هفته آینده بیش از ۱۰۰ هزار نفر به کرونا ویروس جدید مبتلا شوند.

گویا با اشاره به هماهنگی با سفارت چین برای  توقف سفرهای هوایی از چین به ایران، گفت: امروز برای انتقال ۸۰ دانشجوی ایرانی مقیم ووهان چین به کشور یک پرواز انجام می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: هیچ یک از این دانشجویان مبتلا به این بیماری نیست اما جهت مراقبت های بهداشتی این افراد پس از ورود به کشور به مدت ۱۴ روز در یک مکان مشخص نگهداری می شوند.

وی افزود: تمامی کسانی که از فرودگاه ها وارد کشور می شوند، به سه دسته تقسیم می شوند، کسانی که هیچ علائمی ندارند، افرادی که که علائم خفیف دارند و افرادی که علائم شدید ابتلا دارند.

گویا درباره نحوه مراقبت از افرادی که از فرودگاه ها وارد کشور می شوند، توضیح داد: به افرادی که هیچ علائمی ندارند توصیه می شود تا دو هفته با افراد دیگر تماس زیاد نداشته باشند و در صورت بروز هرگونه علامت به پزشک مراجعه کنند؛ همچنین مراقبان سلامت تا دو هفته روزانه با تماس تلفنی وضعیت سلامت این افراد را پیگیری می کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: از افرادی که دارای علائم خفیف ویروس باشند نمونه گیری می شود و تا دو هفته وضعیت سلامت آن ها پیگیری می شود.

وی افزود: همچنین اگر در بین این افراد کسی دارای علائم شدید ابتلا به ویروس باشد در بدو ورود به فرودگاه قرنطینه  و به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند.

گویا درباره تاریخچه کرونا ویروس ها، توضیح داد: ۶ نوع کرونا ویروس وجود دارد که باعث بیماری در انسان ها می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه سال ۲۰۰۲ کرونا ویروس سارس که باعث بیماری انسان، خفاش و گربه چینی می شود شناسایی شد، یادآوری کرد: این نوع ویروس که با میزان ۱۰ درصد کشندگی در تابستان سال ۲۰۰۳  با انجام اقدامات گسترده پیشگیرانه به طور کلی ناپدید شد.

گویا در ادامه با اشاره به کشف نوع دیگری از کرونا ویروس در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه، تشریح کرد: این ویروس که منشا آن خفاش بود به شتر منتقل شد و کسانی که به شکل های گوناگون با شتر سر و کار داشتند به آن مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه این ویروس به سرعت از شتر به انسان ها انتقال پیدا کرد، افزود: بخش عمده ای از انتقال بیماری توسط پرسنل درمان رخ داد که علت آن رعایت نکردن نکات ضروری در پرسنل بود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شانس انتقال و ابتلای پرسنل درمان بیش از سایر افراد است، گفت: هنوز پس از گذشت هشت سال این ویروس در خاورمیانه به ویژه در عربستان سعودی دیده می شود.

گویا درباره کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ توضیح داد: مهم ترین ویژگی این ویروس قابلیت انتقال بالای آن است، به طوری که در طی ۲۴ ساعت پنج الی شش هزار نفر در دنیا به آن مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه این ویروس دیر شناسایی شده است، گفت: شناسایی با تاخیر این ویروس موجب گسترش انفجاری آن شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: در ابتدا این طور تلقی می شد که انتقال انسان به انسان این ویروس ممکن نیست و یک بازار فروش غذاهای دریایی مرکز انتشار این بیماری شناخته شد.

گویا در پایان با بیان اینکه هشدار سازمان های بهداشتی درباره بیماری هایی با بیماری زایی پایین کمتر مورد توجه مردم قرار می گیرد، اظهار کرد: نهایتا ۱۰ روز پیش توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شد که هشدار در مورد همه گیری این ویروس فوریت دارد.

117
0 0