به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود مردانی، افزود: آنفلوانزا بیماری است که هر چهار یا پنج سال به صورت اپیدمیک ظاهر می شود و این فرم همه گیری معمولا با تغییر کوچک ژنتیکی در این ویروس رخ می دهد به شکلی که با بروز این جهش ژنتیکی، ویروسی نو و جدید پدید می آید.
وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشده اند، ممکن است دچار این بیماری شوند و طبیعتا زمانی که موارد ابتلا بیشتر شود عوارض بیماری، تعداد بستری ها و در نهایت موارد مرگ و میز نیز ممکن است افزایش یابد.
مردانی با اعلام این مطلب که طبق آخرین آمار از اول مهر تاکنون ۸۰ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در کشور رخ داده است، یادآور شد: با افول همه گیری آنفلوانزا در کشور موارد جدید ابتلا با این بیماری رو به کاهش است و به نظر می آید در دو یا سه هفته آینده با عادی سازی تعداد موارد ابتلا در حد قابل انتظاری از بحران خارج شویم.
این فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا از چهار گونه ویروس دوگونه ویروس A و B را پوشش می دهد، گفت: بر اساس مشاهدات سازمان جهانی بهداشت بیشترین ویروس های در گردش در سال همین دو گونه هستند ولی اگر چنانچه جهش ژنتیکی اتفاق بیافتد که ویروسی با ترکیب جدید ایجاد شود، ممکن است واکسن به میزان قابل توجهی موثر واقع نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: به طور کلی حتی با ایجاد جهش ژنتیکی در این ویروس، هنوز هم متخصصین سم شناسی توصیه می کنند که استفاده از واکسن آنفلوانزا بهتر از عدم استفاده از آن است.
وی به مبتلایان به ویروس آنفلوانزا توصیه کرد: افرادی که دچار این بیماری شده اند باید بدانند که صرفا به یکی از گونه های ویروس آلوده شده اند، ضمن اینکه سایر گونه های در گردش چهار و یا بیش از چهار گونه هستند، بنابراین امکان ابتلای مجدد به سایر گونه های این ویروس مهیا است.
مردانی گفت: افراد در معرض خطر حتما باید دو هفته بعد از بهبودی حتما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.