ایران در صنعت داروسازی در رتبه هشتم دنیا قرار دارد

به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :    
 

به گزارش خبرنگار مهر، استارت آپ بین المللی فناوری نوین سلامت آب شرب با حضور شاهین آخوند زاده قائم مقام تحقیقات و فنآوری وزیر بهداشت: منوچهر مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، یدالله ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، بیرانوندی مدیرعامل آبفا و داود محمدی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی و جمعی از دانشجویان و ایده پردازان شرکت های دانش بنیان ظهر سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی قزوین آغاز شد.

شاهین آخوندزاده دراین همایش گفت: در چهل سال گذشته علیرغم همه فشارها و تحریم های اقتصادی و اعتباری و علمی ایران اسلامی توانسته است از رشد قابل توجهی در عرصه مقالات علمی برخوردار شود به طوری که اگر در سال ۱۹۶۸ از ترکیه عقب بودیم اما در سال ۲۰۱۸  با تولید بیش از ۵۲ هزار و ۶۶۴ مقاله علمی از این کشور جلو افتاده ایم.

وی بیان کرد: در دولت های مختلف پیشرفت علمی در اولویت قرار داشته اما از نظر اعتبارات اگر همین رویه دنبال شود دچار چالش های جدی خواهیم شد.

آخوندزاده افزود: در سال قبل مجموع اعتبارات پژوهشی وزارت علوم حدود ۴۹ میلیون دلار معادل ۵۰۰ میلیارد تومان بود در حالی که کشور ترکیه فقط در علوم پزشکی یک میلیارد دلار اعتبار پژوهشی داشت.

وی گفت: در روند انتشار مقالات در میان کشورهای منطقه در همه موضوعات جلو بودیم و دانشگاههای علوم پزشکی در حالی که  ۸ درصد اعضای هیئت های علمی، ۵ درصد دانشجویان و ۹ درصد اعتبارات پژوهشی را در اختیار داشت اما در تولید ۳۰ درصد مقالات علمی کشور نقش افرین بود.

آخوندزاده اظهارداشت: در حال حاضر ۴۳۰ مجله در دانشگاه علوم پزشکی داریم که در وزارت علوم این تعداد ۱۲۸۰ مجله است و در این میان دانشگاههای زیادی وارد رنکینگ بین المللی شده اند و ما در پزشکی بالینی رتبه اول را در سال ۲۰۱۸ کسب کردیم و در صنعت دارو سازی در رتبه ۸ دنیا قرار داریم و امروز ۲۰ داروی «های تک» توسط شرکت های دانش بنیان در ایران تولید می شود که دراثر همین مقالات علمی است.

استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ایران با داشتن ۲۷۰۰ واحد دانشگاهی  بیش از ۵۲ هزار و ۶۶۴ مقاله تولید کرده که کشور کانادا با ۹۶ واحد وارد این عرصه شده که نشان می دهد سیاست های ما در بخش کمیت بوده است.

آخوندزاده اظهارداشت: الان که فصل بودجه است خبر خوبی در لایحه دولت نمی شنویم و اگر اعتبارات به میزان کافی اختصاص داده نشود قادر به رقابت با کشورهای دیگر نیستیم و اگر در بخش تحقیقات علمی و پژوهشی پول خرج نکنیم از قافله علمی و تحقیقاتی عقب می مانیم.

وی با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم گفت: تا سال ۲۰۰۶ یک رکود و غفلت دیده می شود اما از آن سال به بعد وضعیت خروجی مقالات دانشگاه علوم پزشکی قزوین خوب بوده و در شرایط سخت بهتر شده اید.

آخوندزاده افزود: ارائه ۱۸۱۱ مقاله و ۱۳۱۳۷ استنادات با وجود ۲۸۵ هیئت علمی که ۱۰۴ نفر آنها خاموش بودند و مقاله علمی نداشتند که نسبت مقاله به هیئت علمی ۸۶ صدم درصد و زیر یک است که نشان می دهد در کیفیت مقالات علمی ضعیف هستید.  

قزوین در اخلاق پژوهشی وضعیت خوبی دارد

وی اظهارداشت: قزوین در تعداد مقالات رتبه ۲۸ کشوری، در فنآوری رتبه ۱۲ و در اخلاق پژوهشی وضعیت بسیار خوبی دارد.
 

116
0 0