به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
محمد حسین قربانی، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: آموزش مسائل بهداشتی دوران بلوغ و افزایش آگاهی دختران نوجوان در این زمینه موجب کاهش هزینههای درمان میشود، اما به دلیل محدودیتهایی که در سطح جامعه وجود دارد ما نمیتوانیم تمام مسائل بهداشتی را از طریق کتب درسی و صدا و سیما ارائه کنیم. بنابراین باید تلاش کنیم با تقویت آموزشهای کارگاهی و تغییر زیرساختها این نیاز دختران نوجوان را پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: جامعه ما در تمام ابعاد حوزه سلامت از جمله رعایت اصول بهداشتی و ایمنی دوران بلوغ، جلوگیری از بیماریهای دوران بلوغ و...، نیاز به آموزش دارند اما به دلیل بافت سنتی جامعه این فرصت ایجاد نشده است تا بتوانیم آموزشها را از طریق صدا و سیما و کتبهای درسی به مردم ارائه کنیم.
قربانی با تأکید بر اینکه در حوزه آموزش بهداشت به خصوص بهداشت قبل و بعد از بلوغ همه دستگاه های مجری و نهادهای سیاست گذار وظیفه دارند، تصریح کرد: نباید آموزش در حوزه سلامت را صرفاً از یک ارگان مانند وزارت بهداشت، انتظار داشته باشیم بلکه همه دستگاه ها باید وظایف خود را در این زمینه انجام دهند و یا با همکاری یکدیگر در این راستا گام بردارند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: هر چه ما در زمینه آموزش بهداشت از جمله بهداشت فردی دوران بلوغ پیشرو باشیم قطعاً هزینه سنگین درمان کاهش مییابد که این مسئله به نفع کشور است، اما متأسفانه به دلیل عدم توجه به آموزش به موقع این مسائل در مدارس و برخی محدودیتهایی که در این زمینه وجود دارد، ما با مشکلات و بیماریهایی در سطح جامعه مواجه هستیم که ناچاریم هزینههای سنگین درمان را بپردازیم.
وی با بیان اینکه تمام مسائل آموزشی را نمیتوان در کتب درسی گنجاند، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهایی که در جامعه وجود دارد ما میتوانیم با ارائه آموزشهای کارگاهی در مدارس و تقویت زیرساختها نیاز دختران نوجوان به آموزشهای دوران بلوغ را تأمین کنیم. برای مثال در حوزه آموزش بهداشت فردی قبل و بعد از بلوغ باید با کمک معلمان مسائل دینی و دروس مرتبط مانند زیستشناسی و مشاوران مدارس دوره هایی را به صورت کارگاهی برای دختران نوجوان برگزار و بهداشت دوران بلوغ را به آنها آموزش داد.