به گزارش خبرگزاری مهر، این نشست موضوعاتی همچون اقدامات درمانی، فوریت های پزشکی و به ویژه کنترل بهداشتی نظیر نظارت و کنترل بهداشتی موکب ها، مراکز طبخ و توزیع غذا، نظام مراقبت سندرمیک و کنترل زائرین افغانستانی و پاکستانی در مبادی ورودی مرزهای شرقی کشور از نظر بیماری های واگیر و تاکید بر واکسیناسیون زائران مطابق با توصیه های سازمان بهداشت جهانی مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت.
پیرحسین کولیوند ضمن تشکر از حضور سفرای کشورهای همسایه در جلسه و آمادگی آنها در آغاز اقدامات همکاری بهداشتی و درمانی، با تشریح جایگاه و عملکرد کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی، از اطمینان وزارت بهداشت در خصوص ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و نیز کنترل دقیق مخاطرات بهداشتی خبر داد.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت ایران و عراق در شهریور ماه امسال، گفت: هدف و وظیفه اصلی ما ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب به زائران اربعین حسینی است و خوشبختانه در خصوص درمان رایگان بیماران اورژانسی در بیمارستان های عراق با وزارت بهداشت عراق به تفاهیم رسیدیم.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین با اشاره به مخاطرات احتمالی، گفت: با توجه با بازگشایی مرز خسروی در غرب کشور و افزایش تردد زائران ایرانی و غیر ایرانی به دلیل حذف روادید در ایام اربعین، امکانات وزارت بهداشت و کمیته بهداشت و درمان اربعین به میزان ٢۵ درصد افزایش یافته است.
در این نشست مقرر شد به منظور ایجاد تعامل مناسب تر و همکاری مطلوب وزارت بهداشت ایران، افغانستان، پاکستان، آذربایجان و عراق،جلساتی با وزرای این کشورها برگزار و درحاشیه نشست آتی وزاری بهداشت کشورهای منطقه در ایران، موضوعاتی مانند پیشگیری از بروز بیماری ها و سلامت زائران اربعین حسینی در راستای رسیدن به اهداف سلامت منطقه بررسی شود.