به نقل از سایت اخبار بهداشت ، بهداشت عمومی ، بهداشت محیط :
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی گویا عصر امروز در نشست هماهنگی با رئیس و معاونان دانشکده علوم پزشکی آبادان با تأکید بر اینکه پایانههای مسافری باید در رفت و برگشت نهایت خلوتی را داشته و در آنها ازدحامی نباشد، گفت: در شلمچه تمام کارشناسان و فعالان عرصه بهداشت و درمان کارشان را با نظم خوبی ارائه میکردند.
وی با اشاره به مسیر پنج کیلومتری میان مواکب تا پایانه مسافری شلمچه افزود: باید نظارتها بر روی مواد غذایی در حال عرضه در این مسیر انجام شود تا از انتقال بیماریهای واگیردار احتمالی جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: در این مسیر همچنین چندین مرکز درمانی مرتبط با دانشکده، شرکت نفت، شهرداری تهران و غیره وجود دارد که هر کدام کار خودشان را از پیش میبرند که این نحوه از کارکرد اسراف است و بایستی مسئله پیگیری، حل و یکسانسازی انجام شود.
مدیرکل پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: کار خوبی که پارسال شهرداری تهران انجام داد آنکه افرادی را در زمینه تمیز و مرتب نگهداشتن سرویسهای بهداشتی و روشوییها به کار گرفته بودند که امسال نیز باید امکان مشابهی را فراهم کرد.
گویا با اشاره به شیوع برخی بیماریها در عراق یادآور شد: با توجه به اینکه رفت و برگشت زائران حداقل۱۰ روز طول میکشد باید بحث بیماری «وبا» کنترل شود، اگر سال گذشته تلاشهای همکاران ما در شلمچه نبود بیماری از مرز شلمچه وارد کشور میشد.
وی گفت: با توجه به شیوع نوعی حصبه در عراق که خود عراق امکان تشخیص را ندارد و سایر کشورها آن را تشخیص دادند، آموزش زائران در هنگام رفتن به عراق و مراقبت از فردی که علائم بیماری را در هنگام بازگشت داشته باشد حائز اهمیت و توجه است، موضوع آنفولانزا نیز بایستی جدی گرفته شود